TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ)

Full text search

TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ)
TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! 5635-ös szám alatt kapcsolódó módosító javaslatot terjesztettem elő az országgyűlési határozathoz. Néhány szóval szeretném megindokolni.
Elöljáróban előadnám azt, hogy Schiffer képviselőtársam itt nagyban ecsetelte a Galvani hídnak a szükségességét. Én csak alá tudnám húzni ennek a nagyon fontos kérdésnek az eldöntését.
Az sem vitás, hogy nagyon sok környezettanulmány, beruházási tanulmány és egyéb foglalkozott ezzel a kérdéssel. Az együttes jelentésnek is körülbelül a háromnegyed része olyan módosító indítványokat tartalmaz, amely a dél-pesti Duna hidakról beszél.
Én azt hiszem, hogy senki előtt sem lehet vitás, hogy a két híd Dél-Pesten mindenképpen szükséges.
Az sem kétséges, hogy egy olyan országgyűlési határozat, amely kötelezettséget jelentene a költségvetésnek két híd megépítésére vagy költségvetési támogatást igényelne, ez nem járható út. Én egyébként nem lennék nagyon szomorú, ha ezt meg lehetne valósítani, de nyilvánvaló, hogy a költségvetés jelenlegi helyzete ezt nem teszi lehetővé.
Éppen ezért az én kapcsolódó módosító indítványom egy kompromisszumos javaslat, amely lehetővé tenné azt, hogy a Galvani úti híddal, amelynek a szükségességét megkérdőjelezni nem lehet, lehessen rászervezni, lehessen tervezni, lehessen vállakozni abban az esetben, ha módosító indítványomat elfogadja a tisztelt Ház. Ez egy bizottságot jelentene abban a kérdésben, hogy igazán és komolyan lehet foglalkozni a Galvani úti hídnak a megépítésével, hiszen ez egy parlamenti támogatást élvez.
Ugyanakkor az én javaslatom nem jelent a költségvetésnek pillanatnyilag semmiféle terhet, nem jelent a Kormány felé kötelezettséget és ilyen elkötelezettséget.
A bizottsági jelentésből is kitűnik az, hogy a költségvetési bizottság is támogatta ezt, és a Kormány képviselője is támogatta a javaslatomat, úgyhogy én kérem a tisztelt Házat, hogy a szavazásnál ezt vegyék figyelembe. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi