ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Két szavazásra is szükség van. Először azt kérdezem a tisztelt Háztól, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárással történő megtárgyalásával. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 200 szavazattal 27 ellenében, 9 tartózkodás mellett megszavazta az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását.
Most az előterjesztés sürgős tárgyalása kérdésében döntünk. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 232 szavazattal 1 ellenében, 7 tartózkodás mellett a tárgyalásra kimondta a sürgősséget.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 49/C §-a (1) bekezdése alapján a benyújtott előterjesztés megtárgyalására – a módosító javaslatokkal együtt – kijelölöm a költségvetési bizottságot.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk 5630-as számon benyújtotta a helyi önkormányzatok 1992. évi kiegészítő céltámogatásáról szóló törvényjavaslatát. Kormányunk ugyancsak benyújotta 5559-es számon a Magyar Köztársaság és a Francia Köztársaság közötti egyetértésről és barátságról szóló szerződés megerősítését indítványozó országgyűlési határozati javaslatát.
(15.40)
Bejelentem továbbá, hogy Paszternák László képviselőtársunk, a Magyar Szocialista Párt részéről önálló indítványt nyújtott be a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról szóló 1991. évi IL. törvény módosítására, az 5622-es számon.
Magyar Bálint, Szent-Iványi István, Hankó Faragó Miklós, Világosi Gábor, Szigethy István és Rácskay Jenő, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselői önálló indítványt nyújtottak be a nemzetközi jog magyar jogi integrálásáról, az 5633-as számon.
Bejelentem továbbá, hogy Dénes János független képviselő önálló indítványt nyújtott be 5634-es számon, a Magyar Szocialista Munkáspárt betiltásáról és vagyonának közérdekű célra történő felhasználásáról címen.
Az utóbbi három önálló indítvány napirendre tűzéséről később határoz az Országgyűlés, arra figyelemmel, hogy képviselőtársaink az előterjesztéseket tanulmányozhassák, s a képviselőcsoportok kialakíthassák álláspontjukat.
A korábban bejelentett előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tájékoztatom az Országgyűlést.
Képviselőtársaink újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be.
Megkérem Horváth József jegyzőt, ismertesse a napirendre kerülő interpellációk és kérdések sorrendjét.
Interpellációk és kérdések ismertetése: Dr. Horváth József jegyző

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi