PAP ANDRÁS (MDF)

Full text search

PAP ANDRÁS (MDF)
PAP ANDRÁS (MDF) Köszönöm szépen a szót, Elnök Úr. Pál László képviselőtársam hozzászólása kapcsán szeretnék egyetlen, általam politikai egérfogónak tartott, megnyilvánulásra utalni két percben. Arról van ugyanis szó – függetlenül a törvény tartalmi vonatkozásaitól, amelyet nagyon lényegesnek tartok egyébként, a törvényt magát –, ő azt mondja egyrészt, hogy túlzott elvárásaink vannak ezzel a törvénnyel. Túlzott az a szám, amit elvárunk, hogy munkavállalói részvényprogram keretében résztulajdonosa lehet a majdani üzemeknek a dolgozói arány. De ugyanakor azt mondja, hogy a minden bizonnyal kiváló módosítványaik – amelyeket nem tudtam még elolvasni – következtében 4–5-szörösére növelhető az a szám, amelyet mi eleve túlbecsültünk.
Meggondolta-e tisztelt képviselőtársam ezt a politikai csapdát – nyilvánvalóan igen –, ami ilyen dilemma elé állítja a kormánypártokat ezzel? Ha ugyanis elfogadjuk az önök javaslatát – mert feltehetően jók is –, akkor egyben az magában hordozza azt is, hogy az önök javaslata által növekedett 4–5-szörösére ez a kör, amely egyébként egzakt módon bizonyíthatatlan, hogy éppen ezek által fog majd megnövekedni. Ugyanakkor, hogyha nem fogadjuk el, a nyakunkba vesszük azt, hogy elesünk ettől a lehetőségtől.
Tehát ha mi nyitott módon kívánunk viszonyulni az önök javaslatához, és minden rosszhiszeműség nélkül, meggondolta-e ezt ön? Tisztességes dilemma elé állít-e bennünket ezzel a kérdéssel? Függetlenül az egész tartalmi vonatkozásától, csak ezt szerettem volna megjegyezni. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi