KÓSA LAJOS (FIDESZ)

Full text search

KÓSA LAJOS (FIDESZ)
KÓSA LAJOS (FIDESZ) Alelnök úr, befejezem, tulajdonképpen a fejtegetéseim végére értem. Azt gondolom, hogy ez a magatartás, amit a Kormány a vagyonpolitikai irányelvek ügyében folytatott, megengedhetetlen, és a Parlamentnek az ilyen eljárásokat nem lenne szabad megengedni.
A Kormánynak azt kellene beterjeszteni, hogy a megfelelő törvényi helyeken az őrá vonatkozó kötelezettség alól az Országgyűlés mentse fel, és az első vagy a második határidő hosszabbítása után ezt kellett volna tenni. Ez a magatartás megengedhetetlen, főleg akkor – és ez a politikai része az ügynek –, hogyha közben pont a kormánykoalíció soraiból rendkívül sokan, számos alkalommal ostorozták azt az egész történetet, ami a privatizáció körül folyik.
Ezzel végére értem a beszédemnek. Köszönöm. De azt szeretném az elnök úrnak megjegyezni, egyrészt, mikor jeleztem az elnök úrnak, hogy még lesznek felszólalók, nemcsak én jeleztem a hozzászólásomat, azt azért tettem, mert szerettem volna az elnök úr figyelmét felhívni, hogy már tegnap leadtam a hozzászólásomat – ezt, gondolom, az elnök úrnak is elmondták –, és én arra tettem javaslatot, hogy az egész vitát ne kezdjük el akkor, amikor már az ebédszünetben járunk. Mert amikor Szabó Tamás miniszter úr megkapta a hozzászólás jogát, már egy óra elmúlt, az elnök úrnak mérlegelni kellett volna ezt a lehetőséget, mikor én ezt előre jeleztem. Nem megzavarni kívántam az elnök úr tevékenységét. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi