SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm, elnök úr, a szót. Ahogy jelezte elnök úr, hogy a téma napirendre kerül, azonnal jelentkeztem egyébként, hiszen nyilvánvalóan indokolnom kell.
A Kormány a március 5-ei házbizottsági ülésen bejelentette, hogy a vagyonpolitikai irányelvek benyújtott tervezetét vissza kívánja vonni. A március 12-ei gazdasági bizottsági ülés a Kormánynak ezt a szándékát megerősítette. Egy olyan határozatot hozott, amiben kérte a Kormányt, hogy a vagyonpolitikai irányelvek visszavonása mellett új vagyonpolitikai irányelveket nyújtson be az Országgyűlésnek.
Néhány szót szeretnék mondani ennek indokoltságáról. A Kormány '92 februárjában az Országgyűlés elé terjesztette az egyszerűen tulajdoni törvénycsomagnak nevezett törvények sorát, a második generációs privatizációs tövényeket. Ezek nagyon sok olyan elemet tartalmaznak, amelyek korábban szabályozatlanok voltak, amelyek korábban a vagyonpolitikai irányelvekre hagyatkoztak; sok minden beépült ezekbe a törvényekbe, ezért szükségszerű, hogy a vagyonpolitikai irányelvek szerkezete, tartalmi elemei ezeknek a törvényeknek megfelelően és ezzel összhangban átdolgozásra kerüljenek.
Másodszor: a vagyonpolitikai irányelvek tartalmi követelményeire figyelemmel kell lenni akkor is, amikor már meglévő, egyébként a vagyonpolitikai törvényekben szabályozandó kérdésekre megszülettek válaszok, így a költségvetési törvényre utalok.
Én azt gondolom, ez a két indok, a jogi környezet várható megváltozása és az, hogy bizonyos törvényi elemek, így a költségvetés elfogadása már eldöntött kérdéseket a vagyonpolitikai irányelvek szabályozási köréből, szükségessé teszi, hogy egy új szerkezetű vagyonpolitikai irányelvet nyújtson be a Kormány. Azért kerül most ennek a bejelentésnek a megtörténtére sor, mert most került a Parlament ülése elé – ha jól tudom, a legközelebbi ülésnapon – az a tulajdoni törvénycsomag, amely miatt indokolt az ezzel összhangban álló vagyonpolitikai irányelvek benyújtása. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi