IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A borsodi válságövezetnek közlekedésügyi szempontból egyik fontos problémája a sajóecsegi híd megjavítása és újbóli üzembehelyezése.
A hídnak a forgalomból történt kivonása számos termelőüzemnek, közlekedési vállalatnak és társadalmi csoportnak – köztük iskolás gyermekeknek a közlekedésében is – nagy gondot okoz, és jelentős anyagi hátrányt a forgalom terelőútra terelése miatt. 1990-ben elkészült az új híd tanulmányterve, azt ismertették az illetékes polgármesterek, illetve közigazgatási vezetők előtt, és bejelentették, hogy 1992. év végére a híd el fog készülni, és forgalomba lesz állítva. Az Országos Közúti Főigazgatóságon e tárgyban emlékeztetőt is vettek fel. A lakosság is örömmel vette tudomásul, hogy már nem kell majd kerülő úton közlekedniük, és a közeli üzemekben és a téeszekben dolgozók, valamint iskolás gyermekek több időt tudnak otthon és személyi ügyeik intézésével eltölteni, mert az új és újjáépített híd lerövidíti a megteendő utat, és csökkenti a közlekedési időt.
Sajnos, az 1991. február 5-én történt bejárás alkalmával derült ki, hogy 1992. évben mégsem lesz még kész a híd, azaz nem szerepel a közeljövő programjában. A regionális kormányülés, melyen e tárgyban is döntést kellett volna hozni, a híd kérdésével nem foglalkozott, így a programba való iktatása, illetve a helyi önkormányzatok normatív állami támogatási rendszerébe való beiktatása elmaradt, s ez nem róható fel a Pénzügyminisztérium hibájául.
Tekintettel arra, hogy a híd egy nagy térség mindennapos forgalmának megjavításához, illetve helyreállításához járulna hozzá, kérdezem a miniszter urat, mi várható és mikorra e kérdés rendezésében.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi