SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)
SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ) Köszönöm szépen, tisztelt Elnök Úr. Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Iparművészeti Főiskola egyetemi tanácsa 1991. novemberi ülésén döntött a rektori állás betöltésére kiírt pályázatról, aminek előzménye az ön 1991. június 28-án kelt levele. Ebben kérte, hogy a főiskola új rektorának személyére vonatkozóan a jelölési eljárást gyorsított ütemben folytassák le. Ennek figyelembevételével a megújult egyetemi tanács elbírálta a beérkezett pályázatokat, és 1991. november 1-jén 22 igen és 5 ellenszavazattal alkalmasnak találta és megválasztotta rektorjelöltjét. November 7-én a főiskola vezetősége a jelölt kinevezéséhez szükséges dokumentációkat és határozatát eljuttatta a Művelődési és Közoktatási Minisztériumba.
Az államigazgatási egyeztetés során a különböző értékelők, a Tudományos Akadémia a jelölt egyetemi tanári és rektori kinevezésével szemben kifogást nem emelt.
1992. február 4-én, minthogy eddig az időpontig a kinevezés nem történt meg, és az ügy állásáról a minisztérium semmiféle tájékoztatást nem adott, a főiskola kérte a miniszter sürgős intézkedését a rektorjelölt mielőbbi kinevezéséhez. Erre a kérdésem benyújtásáig nem került sor.
Tisztelt Miniszter Úr! Mi az oka a kinevezési eljárás elhúzódásának? Az intézmény oktatói, dolgozói és hallgatói körében egyre erősebb a türelmetlenség, és feszültséget okoz az ezzel kapcsolatos tájékoztatás hiánya. Az elmúlt hét, azaz hét hónapban olyan feladatok halmozódnak, amelyek megoldásához a főiskolát irányító egyetemi tanács tevékenységén túl megfelelő jogkörrel felruházott intézményvezető, legitim rektor közreműködése is szükséges. A döntés további halogatása súlyos, a képzés minőségét veszélyeztető következményekkel jár.
Tisztelt Miniszter Úr! Mikor kezdheti el működését a Magyar Iparművészeti Főiskola demokratikusan választott, a hallgatók és az oktatók bizalmát élvező rektor? Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi