ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A benyújtott módosító javaslatokról a szociális, valamint a költségvetési bizottság együttes jelentést nyújtott be 5162-es számon, valamint kiegészítő jelentés készült 5192-es számon.
Határozathozatalunk során az alapjelentés figyelembevételével haladunk.
A jelentés 1. és 9. pontja tartalmilag összetartók, ezért ezeket együttesen teszem fel szavazásra. Ugyanakkor a javaslat elfogadása kizárja a 2. pontban lévő A és B variációt tartalmazó javaslatokat, valamint a 10. pontban lévő javaslat elfogadását.
Felhívom továbbá a figyelmet arra, hogy a 2. pontban lévő javaslatok bármelyikének elfogadása kizárja az összetartozó 3. és 11., valamint 4. és 12. pontokban lévő javaslatok elfogadását.
Az 1. pontban, valamint hozzákapcsolódóan a 9. pontban Palotás János az országgyűlési határozati javaslat 1. fejezet 1. pontja a) b) c) alpontjait, valamint a 2. fejezet 1. pontjának a) b) c) alpontjait javasolja módosítani.
Lényege: a nyugdíjemelés maximálására vonatkozó rendelkezés maradjon el az országgyűlési határozati javaslat szövegéből.
A jelentés 2. pontjában Csehák Judit és Kovács Pál a határozati javaslat 1. fejezet 1. pontja a) alpontja módosítására A és B változatokat terjesztettek elő.
Mindkét változat esetén az 1992. március 1-jei időponttól megállapított saját jogú nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj és átmeneti járdék emelésének maximumát kívánják 2000 forintról 2200 forintra emelni.
Ehhez A és B változatban a szolgálati idő függvényében történő emelésre táblázatokat terjesztettek elő.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Házszabály 48. szakaszának (1) bekezdése alapján 30 képviselő írásbeli indítványára a jelentés összetartozó 1. és 9. pontjáról név szerinti szavazást kell tartanunk. A név szerinti szavazás a szokásos módon történik.
A jegyzők ábécé-sorrendben felolvassák a képviselők névsorát. A képviselők "igen", "nem", "tartózkodom" nyilatkozattal szavaznak, amit a jegyzők visszaismételnek, azt követően a névsoron a szavazást feltüntetik, majd összeszámlálása után ismertetem az eredményt.
Kérem képviselőtársaimat, hogy az eredményes és gyors szavazás lebonyolítása érdekében állásfoglalásukat egyértelműen és világosan közöljék.
Kérdezem államtitkár urat: egyetért-e Palotás János javaslatával.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Tarnóczky Attila (MDF)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi