SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Full text search

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Most az Országgyűlés elnökeként szeretnék szólni, két dologról, röviden. Az első az, hogy a hozzám címzett beadványt én elfogadtam, hitelesnek tekintem, a 30 aláírás további vizsgálatát feleslegesnek tartom. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)
De megragadom az alkalmat, hogy hangsúlyozzam azt a véleményemet, hogy teljesen felesleges a név szerinti szavazások kérése, nehézséget okoz az Országgyűlés működésében. Ez a szabály akkor keletkezett, amikor a szavazások elektronikus nyilvántartása még nem került bevezetésre. Most bármikor egyetlen gombnyomással a nem titkosan kezelt eredményét a szavazatoknak reprodukálni lehet, tehát tulajdonképpen csak időhúzás az értelme a név szerinti szavazásnak. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Magyarán mondva azt kérem, hogy elnök úr az én állásfoglalásom alapján fogadja el, hogy hiteles a benyújtott kérelem, de nagyon fontosnak tartanám, hogyha az Országgyűlés minden oldalán leszoknának a név szerinti szavazás kéréséről, mint teljesen feleslegesről, anakronisztikusról és értelmetlenről. (Közbeszólás: Így van! – Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi