BEJCZY SÁNDOR (FKgP)

Full text search

BEJCZY SÁNDOR (FKgP)
BEJCZY SÁNDOR (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedtessék meg, hogy visszaidézzem a honvédelmi és a külügyi bizottság előadójaként Hegedűs képviselőtársam szavait, amikor azt mondta: amennyiben a miniszterelnök úr felszólalásában foglaltak elhangzottak volna a tegnapi ülésen, akkor természetesen egész másképp állt volna a két bizottság a határozat hozatalához.
Tekintve, hogy miniszterelnök úr világos kifejtése után egyértelművé tette ezt az előterjesztést, szabadjon hozzátennem, ha ez valóban, ha nem is a miniszterelnök úr részéről, hanem a külügyminiszter úr vagy külügyminisztériumi államtitkár úr részéről ott elhangzott volna, akkor talán ma már nem is vitatkoznánk ezen. Tudniillik azt szabadjon mondanom, hogy a Külügyminisztérium részéről megjelent úr tett olyan kijelentést egyes feltett kérdésekre, hogy erre nincs kompetenciám. Azt hiszem, az urak, akik ezen a két bizottságon ott voltak, ezt bizonyíthatják.
Tehát, ha – még egyszer mondom –, ha ez a javaslat, illetve ennek a javaslatnak a magyarázata olyan formában hangzott volna el, ahogy a miniszterelnök úr mondta, tehát, ha a külügyminiszter úr vagy illetékes államtitkár úr történetesen ott, ezen a bizottságon megjelent volna, egész biztos, ma már nem is vitatkoznánk. De el kell fogadnunk a miniszterelnök úr mostani kijelentését. Ennek értelmében én is azt javaslom, zárjuk le ezt a vitát, és tényleg fogjunk hozzá most már akár a részletes vitához, azt is rövidre fogva, megszavazni ezt a törvényt eredetiben. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi