HEGEDŰS ISTVÁN (FIDESZ)

Full text search

HEGEDŰS ISTVÁN (FIDESZ)
HEGEDŰS ISTVÁN (FIDESZ) Köszönöm, Elnök úr. Amit most a miniszterelnök úr elmondott, illetve Király Béla képviselő úr is javasolt, személyes véleményem szerint elfogadható álláspont. Csak anynyit szeretnék mondani – mint a bizottság előadója –, hogy tegnap ezek az érvek nem hangzottak el. Jelen volt a Honvédelmi Minisztérium és a Külügyminisztérium egy-egy képviselője és ezeket a szempontokat ott nem mondták el, ezért foglaltunk mi úgy állást, ahogy.
Hozzá kell még tennem, hogy az is befolyásolta a bizottságokat az állásfoglalás kidolgozásban, illetve a módosító indítvány megtételében, hogy egyelőre ilyen kérés a Magyar Köztársasághoz nem érkezett, hanem kizárólag az átvonulásról beszélt a Biztonsági Tanács határozata is – de én ezt csak a körülmények jobb megértése érdekében szeretném elmondani.
Ha elnök úr még megengedné nekem, akkor Pap András véleményére szeretnék reflektálni, először mint a bizottság előadója.
Én igyekeztem valóban a történelmi hűségnek megfelelően az ott kibontakozott vitát ismertetni és a különböző álláspontokat. Nem a saját álláspontomat adtam elő, nem is használtam olyan kifejezéseket, amilyeneket Pap András idézett most. Azt a kifejezést, hogy "pánikszerűen", azt a bizottsági vitában mondtam el véleményemként, és most – bizottsági előadóként – ilyen részletekbe nem bocsátkoztam, és nem is gondoltam, hogy ez a kifejezés most ide való volna, sajnálom, hogy Pap András a bizottsági ülésen elhangzottakat és most a plenáris ülésen elhangzottakat összemosta.
Ugyanakkor azt is szeretném hozzátenni, nagyon fontosnak tartom, hogy a bizottsági ülésen – ezt most már inkább saját véleményként szeretném hozzátenni – az ellenzéki képviselők, és nemcsak az ellenzéki képviselők, komolyan rákérdeztek arra, hogy milyen csapatok várhatók, milyen csapatmozgások várhatók. Egyáltalán nem mindegy azt hiszem, hogy egy korlátozott létszámú csapatkontingens halad-e át Magyarország területén vagy hosszabb időre be kell rendezkednünk arra, hogy nagyobb csapatok mozognak az ország területén – ezt fontos kérdésnek tartom. Azt viszont kevésbé érzékelem fontos kérdésnek, hogy turista bevétel szempontjából mit jelent a békefenntartó hadtest átvonulása a Magyar Köztársaság számára. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi