MÉCS IMRE (SZDSZ)

Full text search

MÉCS IMRE (SZDSZ)
MÉCS IMRE (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A miniszterelnök úr felszólalása új helyzetet teremtett. Én magam is akceptálom az ő kérését. Tegnap a bizottsági ülésen magam is hangot adtam katona-technikai aggályaimnak arra vonatkozóan, hogy hogy lehet a kapcsolatot tartani a volt Jugoszlávia területén állomásozó ENSZ-csapatokkal. Azonban én gyermekkorom óta megszállt országban éltem, ahol ideiglenesen állomásoztak csapatok, és a bizottság többi tagjával együtt valamennyien rendkívül allergiásak voltunk erre a kifejezésre, ezért alakult ki az a helyzet, hogy közösen elvetettük az "állomásoztatás" szót, és a Honvédelmi Minisztérium tábornokával történt megállapodás alapján én visszavontam a módosító javaslatom első részét, és belementem abba a kompromiszszumba, ami ott a Kormány jelenlévő képviselőjével kialakult.
Természetesen most más helyzet van, és éppen ezért szükségesnek látom föléleszteni az eredeti módosító javaslatomat, amely szerint korlátozni kell időben az állomásoztatást, ezért a szövegben szerepel az, hogy legfeljebb egy évig állomásozhassanak. Ez egyrészt egy világosan áttekinthető, behatárolható idő. Jól tudjuk, hogy nem lehet előre kiszámítani az ENSZcsapatok állomásoztatásának az idejét. Ismerjük a történelemből, hogy például Libanonban több mint 20 éve állomásoznak ENSZ-csapatok. Egy év elég hosszú idő, egy év után pedig utat nyitunk arra, hogy a Parlament újból megvizsgálja a politikai helyzetet és döntést hozzon: meghosszabbítsa határozatát, vagy amit remélünk, hogy nem fog addig tartani, rendeződik a szomszédos országok helyzete.
Éppen ezért, Elnök Úr, tisztelettel kérem, hogy az általam javasolt módosítás első pontját szíveskedjék figyelembe venni a szavazásnál. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi