ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az Országgyűlésnek, tűzze napirendjére az önálló indítványt. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 4 államtitkári szavazattal – 220 szavazattal 10 ellenében 3 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte.
Mint hallottunk, az előterjesztők a sürgősség kimondását is kérik. Így újabb határozathozatalra kerül sor. Most kérem állásfoglalásukat a sürgősség kimondása tekintetében. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 191 szavazattal – 4 államtitkár szavazatával együtt – 9 ellenében 17 tartózkodás mellett a javaslat tárgyalására kimondta a sürgősséget.
Tisztelt Országgyűlés! Az egyes előterjesztések bizottsági megtárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli tanácskozását követően tájékoztatom az Országgyűlést.
Bejelentem, hogy a környezetvédelmi bizottság a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos feladatokról szóló 5015-ös számú országgyűlési határozati javaslatát visszavonta.
Bejelentem továbbá, hogy a Kontyfa utcai Általános Iskola igazgatója több mint 50 ezer aláírással népi kezdeményezést nyújtott át nekem annak érdekében, hogy a közoktatásról szóló törvény elfogadása minősített többséget igényeljen.
Az 1989. évi XVII. törvény rendelkezéseinek megfelelően az aláírások hitelesítéséről intézkedem.
Bejelentem továbbá, hogy a mandátumvizságló bizottság mai ülésén Rózsa Edit képviselőtársunkat – a Szabad Demokraták Szövetsége részéről – a bizottság titkárává megválasztotta. Engedjék meg, hogy valamennyiünk nevében sok sikert kívánjak munkájához. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Most jelentem be, hogy kisgazdapárti egyeztetésre kerül sor az ülésrend megváltoztatása tekintetében, így azt csak a jövő héten eszközöljük.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Felkérem Trombitás Zoltán jegyzőt, ismertesse ezek tárgyát.
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Trombitás Zoltán jegyző

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi