CSÉPE BÉLA, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjának frakcióvezetője:

Full text search

CSÉPE BÉLA, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjának frakcióvezetője:
CSÉPE BÉLA, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjának frakcióvezetője: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A rádióból értesültünk arról, hogy itt, Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga ellen egy támadás történt, melynek kapcsán emléktáblák sérültek meg, vagy állítólag el is vittek ilyeneket.
Ezzel kapcsolatban a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportja a következőket szeretné itt, napirend előtt elmondani: mélyen elítéljük a Dohány utcai zsinagóga elleni garázda támadást. Mi, kereszténydemokraták, keresztény és demokrata meggyőződésünk alapján – összhangban az ENSZ Közgyűlésének és a Magyar Köztársaság Kormányának e tárgyú nyilatkozatával – elengedhetetlennek tartjuk, hogy a nemzeti, etnikai, vallási és nyelvi kisebbségek a demokratikus államrend védelmét élvezhessék Kelet-Közép-Európa új demokráciáiban.
Éppen ezért elítélünk minden olyan szándékot és tettet, ami kisebbségek ellen irányul, akár oly módon, hogy azok kulturális vagy vallási intézményeit, épületeit, értékeit gyalázza meg. Tudjuk, hogy a magyar közvélemény mélyen megveti azokat, akik erre vetemedtek, akik tettükkel nemcsak a hazai zsidóság vallásos és kegyeleti érzületét sértették meg súlyosan, hanem a nemzet egységét is azáltal, a nemzet egészét is azáltal, hogy a Magyar Köztársaságot igyekeztek rossz hírbe keverni.
Meggyőződésünk szerint fiatal demokráciánk jogintézményei és mélyen gyökerező demokratikus hagyományaink elejét veszik annak, hogy az effajta bűnös szándék eredményes lehessen, akár most, akár a jövőben. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)
Döntés országgyűlési határozati javaslatok sürgős tárgyalásáról

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi