MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Elnök Úr! Morgicolással kell kezdjem: tegnap tudniillik az előzetes tájékoztatásban ennek az interpellációcímnek csak a fele hangzott el, márpedig az a kérdés, hogy mire elég 4 milliárd forint, ha engem ez érdekelne, akkor a tőzsdéhez fordulok, és nem az ipar miniszteréhez. Azt gondolom, nem blikkfangos cím – talán még Szabó Tamás miniszter úr ízlésének is megfelelne –, kérem ezért a Házat, hogy ha nem túl hosszú a cím, szó szerint tessenek idézni. Köszönöm szépen.
Tisztelt Ház! Kedves Miniszter Úr! Valamikor a nyolcvanas évek közepén – fölmérve azt, hogy milyen energiaszükséglete van az országnak – 2 és fél, 3%, 3,2 körüli évi elektromosenergia-növekedést prognosztizáltak. Nem kívánom vitatni, hogy helyes volt vagy nem volt helyes, mert utólag persze könnyű okosnak lenni. E döntés alapján a Dunamenti Hőerőműnél egy megtervezett 385 megawattos bővítésről volt szó, az úgynevezett kevert ciklusú megoldásról. Beruházás és döntés született, '89-ben legjobb tudomásom szerint elindult. Az első egység átadási határideje '91. – ha jól tudom – június 30-a volt.
Jelenleg ki-ki már hazafelé gondol a karácsonyra, ennek ellenére ez az erőmű egy gramm áramot nem termelt, és nem tudom, mikor fogják üzembe helyezni. Ha jók az értesüléseim, a beruházási költség körülbelül 4 milliárd forint volt.
Valami bűzlik Dániában – mondja Hamlet. Nekem úgy tűnik, hogy itt bűzlik valami. Érdekes módon a mai kérdések és interpellációk valahol közpénzek eltűnése után kutászkodnak, ebbe a sorba illik bele az én interpellációm is.
Tisztelt Miniszter Úr! Egyetlen kérésem vagy kérdésem van: tájékoztasson bennünket és az ország lakosságát, hogy áll ez az ügy. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi