ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Röviden válaszolok. Helyesen idézte Szigethy képviselőtársam a jogalkotási törvénynek ezt a rendelkezését. Amit még említett, a szövetkezeti törvény és a szövetkezeti átmeneti törvénynél előterjesztett képviselői módosító indítványoknál az alkotmányügyi állandó bizottság előtti tárgyaláson jelen volt az Igazságügyi Minisztérium képviselője, megtette az észrevételét, az általános vitánál mind a három módosító javaslatnál közöltem a Kormány álláspontját, tehát az Igazságügyi Minisztérium, illetve a Kormány ebben a vonatkozásban eleget tett a jogalkotási törvény szerint rá háruló feladatoknak.
Ami a két törvény összefüggését illeti, gondolom, Szigethy képviselő úr is tudja, említette is, hogy a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszűnésével kapcsolatos törvényjavaslat tekintetében hatpárti egyeztetés volt, és e hatpárti egyeztetés eredménye és az annak alapján újból az Országgyűlés elé kerülő törvényjavaslat megoldja ezt a problémát, mert már úgy szól a hatpárti egyeztetés. Tehát nem lesz összeütközés.
Összeütközés csak akkor lenne, hogyha a később, most tárgyalásra kerülő, a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszűnéséről szóló törvényjavaslat kerülne ellentétbe. De nem kerül ellentétbe, hanem éppen a hatpárti egyeztetés eredményeként feloldja ezt az ellentétet, tehát megoldást fog rá találni. Tehát nem akadálya a költségvetési bizottság által előterjesztett törvényjavaslat általános vitájának és majd annak lezárásának. Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi