KÁNYA GÁBOR előterjesztő:

Full text search

KÁNYA GÁBOR előterjesztő:
KÁNYA GÁBOR előterjesztő: Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Rövid figyelmüket kérném ahhoz, hogy a mai napon erről a törvényjavaslatról esetleg eredményes szavazást tudjunk végezni. Kérem ezt azért, mert ennek a Bogárdi Zoltán képviselőtársammal benyújtott, a mezőgazdasági szövetkezetek törvényességi felügyeletére vonatkozó javaslatnak a vitája során több mint harminc rövidebb és hosszabb hozzászólás volt. Ezekben a szövetkezeti átmeneti törvényre vonatkozó észrevételeket mondták el képviselőtársaink, melyeknek egy részét aztán módosító indítványok formájában benyújtották, és a bizottsági munkák során azoknak egy részét beépítették a törvénybe.
Röviden szeretném azt elmondani, hogy a javaslat megszavazása azért fontos, mert a szövetkezeti törvényekből adódó, esetenként el nem végzett kötelezettségekre vonatkozóan ez a javaslat tartalmaz rendelkezést, melynek kapcsán a következő évben a törvény 1992. december 31-i lejárta után is eljárhatnak a törvény szerint a szövetkezetek. Továbbá fontos a törvényjavaslat azért, hogy megszülessék időben, mert a földművelésügyi hivataloknak olyan folyamatot segítő feladatot szab meg ez a javaslat, amelynek kapcsán szakmailag hozzáértő emberek a törvényesség kapcsán közreműködnek a sikeres szövetkezeti átalakulások, vagyonmegosztások és kiválások végrehajtásában.
Röviden ennyit szeretnék mondani, és elnök úrhoz az a kérésem, hogy a szavazás pontosan történjék; a bizottságok együttes jelentése a kezemben van, de a forgatókönyv nincs. Tehát kérnék egy szavazási forgatókönyvet, mert a kapcsolódó módosító indítványokat is figyelembe szeretném venni.
Köszönöm. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi