GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)

Full text search

GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)
GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ) Nagyon köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Nem kívánok a bio- és egyéb termékek, giliszták és más élőlények, illetve elpusztult élőlények garantált árával foglalkozni, csupán arra utalnék, hogy azt a bizonyos hatpárti, vagy hat párthoz tartozó képviselők által benyújtott módosító javaslatot most, a viták lezárulásával, azt hiszem, érdemes újra megvizsgálni azoknak, akik ezt a javaslatot akkor megtámadták. Hiszen tulajdonképpen azok a mezőgazdasági bizottsági módosító javaslatok, amelyek mellett most a képviselőtársak fölszólaltak, azok tulajdonképpen ebből a képviselői javaslatból származnak.
A módosító javaslatot aláíró képviselők akkor is hangsúlyozták, hogy módosító javaslatukat nem tartják egy olyan tökéletes alkotásnak, amely a magyar jogtörténet vagy agrárgazdaságtan-történet aranyozott lapjaira lenne való, hanem egy olyan javaslatnak, amely gondolatébresztő kell, hogy legyen, és a másik felet, a minisztériumot, a kormánypárti képviselőket, illetve magának a Kormánynak a tagjait is elgondolkoztassa, és gondolatokat ébresszen bennük.
Azt hiszem, ezt a célját ez a módosítójavaslat-csomag betöltötte. Ennek a módosító javaslatnak a hatására a Kormány által előterjesztett törvényjavaslat nagyon sokat javult, hála a kormányzat kompromisszumképességének, illetve a kormánypárti képviselők igen áldozatos munkájának és odafigyelésének is.
Azonban ez a képviselői javaslatcsomag megítélésem szerint így most értelmét vesztette, hiszen egy lényegesen jobb, kimunkáltabb változat fekszik már előttünk. Ezért szeretném bejelenteni, hogy a magam részéről, és Juhász Pál képviselőtársam nincs itt, ezért az ő részéről is ezt a módosító javaslatot visszavonjuk. Gondolom, hogy a többi képviselőtárs is hasonlóképpen fog cselekedni. Néhány percet meg tudunk ezzel takarítani a szavazásnál.
Remélem, hogy a képviselőtársak a mezőgazdasági bizottság által készített módosító javaslatokat támogatni fogják, és így egy szerintem használható, bár egyáltalán nem tökéletes törvény fog születni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
(20.00)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi