ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a felszólalást. Szeretnék néhány tényszerűséget tisztázni. (Dr. Eörsi Mátyás: Elnök úr!) ., és lévén, hogy szavazás közben toleranciából természetesen megadtam a szót bizottsági vezetőknek. (Dr. Eörsi Mátyás: Előtte, elnök úr, előtte!) ., nem szeretném, ha itt kibomlana egy olyan vita, amelynek a jelei már mutatkoznak, mielőtt a tényeket megismernék.
A tényszerűség a következő: az a kifogás vagy észrevétel, amely itt a Haynal Imre Orvostudományi, Egészségtudományi Egyetem - különböző elnevezéseken szerepelt, ugye - beiktatásával kapcsolatban, a 12527-es számú, most szétosztott munkálattal kapcsolatban felmerül, a felemlített alapon nem kérdőjelezhető meg, mert kezemben tartom az együttes jelentést, amely szavazásunk alapját képezte, és ott a 814-es jelentéspontban szerepel ez a módosítás - idézem: a szociális bizottság, kapcsolódva ehhez és ahhoz, javasolja a Haynal Imre Orvostudományi, Egészségtudományi Egyetem - tudniillik beiktatását. (Közbeszólások a bal oldalról: Erről szavaztunk!)
A módosító javaslattal kapcsolatban - mondja a szöveg - a kulturális bizottság, az alkotmányügyi bizottság. (Általános zaj.) . nem mondott véleményt; az előterjesztőnek egy képviselője egyet nem értését fejezte ki.
(19.20)
Tehát ez a szavazásra kerülő előterjesztésben szerepel. Azaz én nem látom alaki akadályát annak, hogy a megújított szavazásban részt vegyen - lehet természetesen ellene szavazni. (Zaj, közbeszólások.)
Gál Zoltán, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője kíván szólni.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Gál Zoltán (MSZP)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi