FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
FEKETE GYULA, DR. a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési bizottság megtárgyalta az országgyűlési határozattervezetet. A bizottság a tervezet mind a hat pontjával egyetértett, senki nem vitatta részleteiben a javaslatot. Egyetértettünk tehát azzal, hogy a végrehajtó hatalom 1995-ig dolgozza ki az egészségkárosodottak egységes és normatív támogatását, és ennek keretében vizsgálja felül a mai nagyon sokrétű és szinte áttekinthetetlen ellátási rendszert a mozgássérültek, hallássérültek, vakok és gyengénlátók körében.
Egyetértettünk azzal is, hogy a Kormány 1995-ig dolgozza ki a gyermekgondozási segély alanyi jogú ellátásának rendszerét és feltételeit.
Különös figyelmet érdemel egyetértésünk abban a kérdésben, hogy felül kell vizsgálni a személyi jövedelemadó mai rendszerét, és alkalmassá kell tenni arra az adózást, hogy a jövőben jobban igazodjon a családok összetételéhez és az eltartottak számához. Ismeretes, hogy nagyon családellenes adórendszert örököltünk, és ma az adórendszer arra való tekintet nélkül adóztatja a családokat, hogy nevelnek-e gyermekeket vagy sem. Ez ellentétben áll az arányos közteherviselés polgári elvével, és több százezer lakost ma lesüllyeszt a létminimum szintje alá. Ma Magyarországon döntő mértékben az igazságtalan adórendszer miatt a négy- és többgyermekes családok fele a létminimum szintje alatt él, a háromgyermekeseknek több mint egyharmada. Sajnos, az Országgyűlés eddig nem változtatott az elmúlt években megörökölt családellenes adórendszeren, ezért nagyon fontos a határozattervezet 5. pontjában megjelölt, adózási rendszert átalakító célkitűzés.
Bizottságunk egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a határozati javaslatot általános vitára alkalmasnak minősítette. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi