ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.)
Az Országgyűlés 117 szavazattal, 90 ellenében, 27 tartózkodás mellett az önálló indítványnak nem adta meg a szükséges támogatást.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány a következő előterjesztéseket nyújtotta be:
az állattenyésztésről szóló törvényjavaslatot 13236-os számon,
a vízgazdálkodási társulatokról szóló 1977. évi 28. törvényerejű rendelet módosításáról rendelkező törvényjavaslatot 13998-as számon,
a Magyarország és Románia között személyeknek a közös államhatáron történő átvételéről szóló egyezmény utólagos megerősítését indítványozó határozati javaslatot 13796-os számon,
a Magyarország és Ukrajna között személyeknek a közös államhatáron történő átadásáról és átvételéről szóló egyezmény utólagos megerősítését indítványozó határozati javaslatot 13797-es számon.
Tisztelt Országgyűlés! Az ülést megelőzően képviselőtársaim kézhez kapták a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1993. évi pótköltségvetéséről szóló 14049-es számú,
illetve a pénzintézetekről és pénzintézeti tevékenységről szóló 1991. évi LXIX. törvény módosításáról szóló 13766-os számú törvényjavaslatokat.
A két előterjesztés sürgős tárgyalásáról a holnapi ülésnapon határozunk.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaink újabb önálló indítványokat nyújtottak be.
Gerbovits Jenő Kisgazda-, Kőrösi Imre független és Nagy Tamás agrárszövetségi képviselők önálló indítványt nyújtottak be a jövedéki szabályozásról és ellenőrzésről, valamint a bérfőzési szeszadóról szóló törvény módosítására 13892-es számon.
Gerbovits Jenő Kisgazda-, Kőrösi Imre független és Nagy Tamás agrárszövetségi képviselő önálló indítványt nyújtott be a tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosítására 13999-es számon.
Bereczki Vilmos független, Mészáros Béla a Szabad Demokraták Szövetségéből, Jávor Károly a Magyar Demokrata Fórumból, Boros László a Magyar Szocialista Pártból, Horváth Tivadar a Kereszténydemokrata Néppártból és Pap János a Fiatal Demokraták Szövetségéből önálló indítványt nyújtottak be az ország állami erdőterületei elidegenítésének ideiglenes korlátozásáról 14031-es számon.
(16.00)
Kövér László és Varga Mihály a Fiatal Demokraták Szövetségéből önálló indítványt nyújtottak be az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény módosítására 14033-as számon.
Balás István képviselőtársunk a Magyar Piacpártból önálló indítványt nyújtott be az egyházak által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben foglalkoztatottak munkaviszonyáról 14066-os számon.
A képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről jövő heti ülésén határoz az Országgyűlés.
Bejelentés: Szabad György, az Országgyűlés elnöke

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi