PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány 1994. évi költségvetésről szóló törvényjavaslatához két lényeges módosító javaslatot nyújtottam be. Időrendi sorrendben haladva először a 12525-ös számú módosításom mellett szeretnék érvelni, és kérni az önök, illetve a Kormány támogatását.
E javaslatomban a XIII. fejezet, nevezetesen a KHVM 13. címében szereplő 2 milliárd forintos dunai rehabilitációs feladatokra fordítandó összeg felét kívánom nevesíteni, mégpedig olyan megosztásban, hogy 800 millió forintot ezen fejezet és cím alatt hagyva a szigetközi rehabilitáció első ütemére kívánok fordíttatni, a fennmaradó 200 millió forinttal — átcsoportosítva a XX. fejezet, a KTM fejezet 8. címére — a szigetközi kár mérséklésére, illetve megszüntetésére előirányzott 16 millió forintot kívánom növelni.
A nevesítés, illetve az átcsoportosítás a következők miatt vált szükségessé véleményem szerint: a szigetközi kármérséklésre tervezett 16 millió forint nagyon kevés. Ismerve a táj eszmei értékét, amit a mai napokban 150 milliárd forint körülire becsülnek, és az ebben esett kárt, az említett összeg nagyságrendekkel kisebb a kívánatosnál. Azt gondolom, a minimum, amit megtehetünk a 200 millió forint átcsoportosításával — ugyanis később, esetleg évek múlva ezen összeg többszörösét kell a helyreállításra fordítani. Ezzel a pénzzel is csak a legsúlyosabb károk szüntethetők meg, illetve a további károk bekövetkezése kerülhető el.
Tisztelt képviselőtársaim! A törvényjavaslatban szereplő 2 milliárd forintos dunai rehabilitációs kerettel én egyetértek — de ez így túl általános megközelítés, és nem tudni, mire kívánja a Kormány felhasználni. Az ugyanis nem szól csak az egyik táj helyreállításáról. A károk, a gondok, a problémák mind a két helyen jelentkeznek — és jelentkeztek már.
Ezért, ha a Kormány ezt a 2 milliárd forintot csak Nagymarosra kívánja felhasználni — vannak már ugyanis ilyen jelzések, és talán ilyen módosító javaslat vagy csatlakozó módosító javaslat is lesz —, az politikailag és szakmailag is nagyon helytelen. Ezt elkerülendő, illetve ismerve a szükséges szigetközi rehabilitáció megkezdését is, 800 millió forintot a szigetközi munkák megkezdésére kívánatos elkülöníteni.
Módosításom természetesen nem jelenti azt, hogy Nagymarosra sokallanám a pénzt: egyszerűen azt szeretném, ha mind a két tájat hasonlóan kezelné és bírálná el a Kormány. Mind Nagymaros, mind Szigetköz olyan természeti értéke országunknak, hogy egyik előnyére és a másik kárára nem lehet megoldást keresni.
Tisztelt képviselőtársaim! Idei módosításom nagyon hasonlít a tavalyihoz: a Kormány és önök azt akkor nem támogatták, pedig jogos volt. Jogosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy év közben a Kormány teljesítette az igényt. Ezt a módosításomat is hasonlóan jogosnak és megalapozottnak tartom — és mint ilyet, támogatásra ajánlom. Amennyiben az Országgyűlés és a Kormány nem támogatja, akkor is, meg vagyok győződve róla, ez az összeg — vagy még ennél nagyobb — lekerül a Szigetközbe. Ezért örülnék, ha az Országgyűlés támogatásával és a törvényben meghatározott módon oldaná meg a problémát a Kormány, és nem kalózpénzekből, később és ellenőrzés nélkül.
Tisztelt hölgyeim és uraim! A második, a 13086-os számú módosító indítványommal a BM VIII. fejezet 25. címét, a címzett és céltámogatásokat 2,5 milliárd forinttal kívánom növelni. Ehhez a forrást a XIII. — a KHVM — fejezet 13. címének kiemelt infrastruktúra fejezetéből kívánom megteremteni. A címzett és céltámogatások bővítését, illetve a szennyvízelvezetés és -tisztítás támogatandó célok közé kerülését röviden az alábbiakban kívánom indokolni.
Mindannyiunk előtt ismert az a sajnálatos magyar helyzet, miszerint a települések 10%-án, nevezetesen 380 településen van csak egységes csatornahálózat.
(11.40)
A vízzel ellátott, de nem csatornázott települések aránya 41%-os, vagyis ekkora a közműolló. A csatornázott területek szennyvizének is csak mintegy 60%-a kerül tisztításra igen változó hatásfokkal. S ezen szennyvizek mintegy 30%-át tisztítják csak biológiailag is.
Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a vízbázisok mint részlegesen megújuló természeti erőforrások elszenynyeződése esetén a helyreállításuk nagyságrendekkel kerül többe, mint a megvédésük.
A Kormány ezen megállapításomat tulajdonképpen megerősítette az 1992. szeptemberi 6556-os számú tájékoztatójával, amely később beépült a 36/1993-as számú országgyűlési határozatba. Ebből az anyagból tudjuk azt is, hogy a sérülékeny vízbázisok — véleményem szerint egyébként az összes többi sem — nem hagyhatók ki a támogatások köréből. Így fogalmazott akkor az az anyag, hogy ezeket a célokat a jövő évben feltétlen fel kívánja vállalni a Kormány a későbbi nagyobb károk elkerülése érdekében.
A működő vízbázisoknak mintegy 65%-a, illetve a később bevonandó vízbázisokkal együtt 78%-a sérülékeny. Véleményem szerint hamarosan minden vízbázis sérülékeny, illetve sérült lesz, ha ilyen hozzáállással találkozunk, mint amilyen a jövő évi költségvetési tervezetben szerepel.
A kormánytájékoztató két további fontos megállapítást is tesz. Az egyik, hogy azonnal el kell kezdeni a védelmet a későbbi nagyobb károk elkerülése érdekében. Ezen anyag segítségével született meg — mint már említettem — a 36/1993-as számú országgyűlési határozat májusban.
Ehhez képest nagyon furcsállom, hogy a két hónappal későbbi keltezésű törvényjavaslatban a támogatandó célok között nem szerepel ez a tevékenység és így pénzügyi kerete sincs természetesen.
Másik fontos megállapítása, illetve ígérete ennek az anyagnak, hogy évi 3-4 milliárd forintos támogatást kíván az önkormányzatoknak adni a költségvetés a vízbázisvédelem kialakításához.
Nehezen érthető, hogy a Kormány helyzetfelismerése és ígérete ellenére miért változtatott a célokon? Megtudhatjuk azt is a Kormány jelentéséből, hogy az ivóvízbázisokat veszélyeztető csatornázatlanság megszüntetéséhez 60 milliárd forintra lenne szükség, és ez az állapot az európai színvonal egyhetedét jelentené csak. Ha ehhez a színvonalhoz szeretnénk felzárkózni, akkor '90-es árszinten 462 milliárd forintra lenne szükség, és még így sem záródna be a közműolló.
A települések 67%-os csatornázottsági ellátottságához — amely egyáltalán nem nagy európai mércével mérve, hiszen még mindig jelentős lenne a közműolló — pedig 520 milliárd forintra lenne szükség '90-es árszinten, ami könnyen belátható, hogy ma mintegy 600-700 milliárd forintot jelent.
Innentől kezdve kiszámolható nagyon könnyen, ha a Kormány csak évi 3-4 milliárd forintot vállal fel és az önkormányzatok is ennyit, akkor 100 év kell a közműolló szűkítéséhez, de bezárása akkor sem sikerül.
Ha most semmit nem vállal a Kormány, mint ahogyan ezt a költségvetési javaslatban teszi, akkor belátható időn belül súlyos következmények jelentkeznek. Vannak ugyanis olyan vízbázisok, amelyek néhány év vagy évtized alatt elszennyeződnek, ha nem cselekszünk. Ezért a Kormánynak, fenntartva a címzett és céltámogatást, tervet kell kidolgoznia a vízbázisvédelem felgyorsítására. Ha ez nem történik meg, akkor 20-25 év múlva erre a célra biztosan nem kell pénzt fordítani, mert nem lesz mit megvédeni.
Az viszont biztos, hogy a tisztítás, a zacskós és egyéb vízbiztosítás súlyos terheket rak a költségvetésekre, ha idejében nem lépünk.
Tisztelt képviselőtársaim! Az előbb már említett országgyűlési határozat a következőképpen fogalmaz: "A sérülékeny vízbázisok védelmét szolgáló szennyvíztisztításra és szennyvízcsatornázásra benyújtott önkormányzati igénybejelentések prioritást kapnak a melléklet alapján." Tehát a problémát a Kormány ismeri, tudja, hogy nagy, mégsem kívánja magát alávetni ezen országgyűlési határozatnak, hiszen törölte ezen címek közül a költségvetésből ezeket a lehetőségeket.
Mint említettem, képviselőtársaim, ezt az ügyet kezelni kell. A Kormány is tudja, hogy ezt kell tenni. Remélem, most is belátják és önök, az Országgyűlés segíti ebben a Kormányt, támogatják módosító javaslataimat vagy azokat a módosító javaslatokat, amelyek hasonló módon be szeretnék emelni a törvénybe ezen címeknek a támogatását és ehhez pénzügyi keretet is teremtenek.
Ezért kérem önöket, hogy a forrást is megjelölő módosító javaslatomat támogassák és segítsék, hogy vízbázisaink épségben fennmaradjnak. Köszönöm szépen.Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi