BALOGH GÁBOR (független)

Full text search

BALOGH GÁBOR (független)
BALOGH GÁBOR (független) Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Olyan kérdéskörben szeretnék kérdést feltenni a miniszter úrnak, amely az ország foglalkoztatottsága szempontjából is rendkívül fontos, illetve a külföldi tőke beáramlása érdekében is meghatározó. A kérdéseim a következők:
Készül-e nyilvántartás hazánkban a különböző projektekben részt vevő külföldi munkavállalókról, felülvizsgálják-e az eddigi rendet?
A kérdést a következők alapozzák meg: mint egyik végzettségem szerint okleveles fővállalkozó az elmúlt évek során gyakran tapasztaltam, különösen az építőipar területén, hogy különböző projektekben rendkívüli külföldi aktivitás mutatkozik. Ugyanakkor a magyar vállalkozók csak súlyos nehézségek árán juthatnak be például az osztrák piacra. Hogy például egy magyar vállalkozó törvényesen vehessen részt Ausztriában egy projekten, először az Arbeitsamt-tól kell engedélyt kapnia, majd bemegy a tartózkodási vízumért. Ezt követően német és magyar nyelven születési anyakönyvi kivonatot, személyiigazolvány-fénymásolatot, külföldre érvényes erkölcsi igazolást stb. követelnek tőle. Amíg ezeket beszerzi, hosszú hónapok telnek el, nem beszélve a költségekről. Véleményem szerint a kölcsönösség és az egyensúly elve alapján azonos feltételeket kellene szabni a külföldiekkel szemben is. Kérem miniszter úr válaszát! (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi