ZACSEK GYULA, DR. (MDF)

Full text search

ZACSEK GYULA, DR. (MDF)
ZACSEK GYULA, DR. (MDF) Tisztelt Képviselőház! Tisztelt Elnök Úr! Ezen a hétvégén tartja az 56-os Magyarok Világszövetsége világtalálkozóját Magyarországon, illetve Budapesten. Ez alkalomból több ezer, határainkon kívül élő magyar honfitársunk érkezett és érkezik haza, akiknek a megtorlások elől kellett elmenekülniük. Sokukkal igen szoros kapcsolatban állok. Az egyik hazatérővel a napokban találkoztam, aki átadott nekem egy anyagot. Ezt az anyagot itt tartom a kezemben. Ennek az anyagnak a tartalmáról és Amerikába jutásának a körülményeiről szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat.
Mint ahogy azt mindenkinek világosan kell látni, a parlamenti demokrácia és a pártállami hatalomgyakorlás között óriási különbség van. Legalábbis papíron és az elméletben. A gyakorlatban jelenleg talán kevesebb. A többpárti parlamenti demokrácia gyakorlata szerint a szabadon választott Parlament egy neki, tehát a Parlamentnek felelős Kormányt bíz meg az ország, az állam ügyeinek felelős irányításával. Ehhez biztosítja a megfelelő intézményrendszert és a szükséges pénzeszközöket. A Kormány tevékenységéről a Parlamentben ülő képviselőnek joga és kötelessége véleményt alkotni, azt figyelemmel kísérni, sőt, ha olyan eseményről értesül, ami azt bizonyítja, hogy a Kormány a feladatát vagy a rá bízott pénzeszközöket, illetve az infrastruktúráját nem a megbízásának megfelelően használja, akkor kötelező azt szóvá tenni. Ezért kértem én is most szót.
Ez a többoldalas anyag, amit Amerikában élő honfitársunktól kaptam, az MDF elnöke és ügyvezető elnöksége aláírással a Kormány hivatalos csatornáin, tehát a Külügyminisztériumon és a nagykövetségeken, konzulátusokon keresztül az emigráns magyar szervezetekhez kiküldésre került. Tartalmát tekintve két országgyűlési képviselő, Szilasy György és jómagam lejáratását szolgálja hamis állításain keresztül.
Kérdezem én, hol van a rendszerváltoztatás eredménye, ha az állampártként működő Magyar Demokrata Fórum elnökségi tagjai, akik nagy része egyben a Kormány bársonyszékeiben is ott ül, összekeverik és összekeverhetik feladataikat és a feladatokhoz rendelt eszközöket. Azt már csak zárójelben említem meg, hogy a FIDESZ—MDF székházpanamából származó, és e két párt kasszájába befolyt vagyon elég fedezetet nyújthatna ilyen eljárás, és ilyen elvtelen eljárás finanszírozására.
Kérem elnök urat és a tisztelt Házat, hogy ezt a bejelentést tekintsék úgy, hogy a mögötte feltárt tevékenység a Parlament tekintélyének, a képviselői becsület és tisztesség lejáratásának, valamint a hatalomnak és a hatalom mellé rendelt eszközöknek a kormányzati feladatoktól eltérő célra való felhasználásának az ügye. Ezért kérem elnök urat, szíveskedjék vizsgálatot elrendelni e kérdésben, mert egyáltalán nem garantálható ezek után, hogy a Kormány és az MDF ügyei ellenőrizhetően el lennének választva egymástól. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi