VARGA ZOLTÁN (független)

Full text search

VARGA ZOLTÁN (független)
VARGA ZOLTÁN (független) Tisztelt Ház! Elnök Úr! A rendőrségről szóló törvénytervezethez jelentkeztem eredetileg hozzászólásra… (Derültség.) … hallgatva azonban a vitát, úgy gondolom, hogy néhány tanulságot, ami kimaradt az eddigi hozzászólásokból, mégis csak föl kell említeni.
Ezek közül a legfontosabb számomra, hogy az elmúlt három esztendő alatt a feszített munkatempó miatt a politikai vitanapok kimaradtak a Parlament életéből. Úgy gondolom, ha ezek a politikai vitanapok — érvek és ellenérvek ütköztetése — rendszerességgel megtörténhettek volna ebben a Házban, akkor nem állt volna elő olyan helyzet, hogy pártfrakció-vezetőségek megegyezését nem követik bizonyos frakciótagok szándékai, és ilyenfajta, nehezen magyarázható, hallatlanul kellemetlen, és valóban a Parlament jó hírét romboló eseménnyel kell szembenézzünk.
A politikai vitanapok az elkövetkező új Parlamentben nélkülözhetetlenek lesznek. Éppen azért, mert az ilyenfajta megállapodások, megegyezések nem pótolhatják azt az esélyt, hogy a képviselő önmaga és választópolgárai véleményének vélt vagy valós igazában megszólalhasson, szót kérhessen, vitatkozhasson — nem a vitáért és nem a szereplés jogáért.
Tisztelt Ház! Szíves figyelmükbe ajánlom: ha van rá mód és esély, az ilyenfajta, nagyobb lélegzetű döntések előtt nyíljon mód arra, hogy valóban a Parlament működjék politikai vitanapok keretében. Köszönöm. (Taps a bal oldal széléről.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi