OLÁH SÁNDOR, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke:

Full text search

OLÁH SÁNDOR, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke:
OLÁH SÁNDOR, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke: Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Dr. Szabó Lajos MDF-es országgyűlési képviselő mentelmi joga felfüggesztésének vizsgálatáról készített jelentésünkben megállapítjuk, hogy dr. Szabó Lajos országgyűlési képviselő ügyében a Szolnoki Városi Bíróság 7B1172/1993/6. számú megkeresésében mentelmi jogának felfüggesztését kérte az 1990. évi LIV. számú törvény 3. § (1) és (2) bekezdése alapján.
A Szolnoki Városi Bíróság ezen megkeresését megelőzően Tóth János — Tiszaroff, Dózsa György út 18. szám alatti lakos — többször fordult már panaszával a helyi rendőrhatóságokhoz, azok azonban ismételten megszüntető végzést hoztak az ügyben. Tóth János ezután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bírósághoz terjesztett elő panaszt, hivatkozva korábbi beadványaira, amely részben azt tartalmazza, hogy megnevezte azon személyeket — nevezetesen dr. Szabó Lajost —, aki állítása szerint a rágalmazás vétségét elkövette. Tóth János a hozzánk is eljuttatott beadványában többek között azt sérelmezi, hogy azt terjesztik róla, hogy buzi (sic!)(Derültség. Általános zaj.) Ezt a feltételezést dr. Szabó Lajos igazgató hozta tudomására, aki "nevet felszólításomra sem említett" — miként azt panasziratában megemlíti. (Általános zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Az ügy bírósági aktáinak ismeretében, meghallgatva dr. Szabó Lajost is, a mentelmi bizottság nem tudott más határozatot hozni, mint azt, amit itt előterjesztünk, hogy dr. Szabó Lajost az Országgyűlés mentse fel és adja át a bírósági eljárásnak. Ezt a határozatot 1 ellenszavazat mellett hozta a mentelmi bizottság. Köszönöm szépen szíves türelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi