ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Összhangban a ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottakkal bejelentem, hogy a kárpótlás iránti kérelem benyújtásának határidejéről és az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a költségvetési, a gazdasági és a mezőgazdasági bizottságnak.
A csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról szóló 1991. évi törvény módosításáról rendelkező javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, a gazdasági és az alkotmányügyi bizottságnak.
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
A gyermekek és az ifjúság helyzetének figyelemmel kíséréséről szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az oktatási bizottságnak.
A gazdasági bizottság jelezte, hogy az útalapról szóló 1992. évi XXX. törvényt meg kívánja tárgyalni. Ezért az előterjesztést vele kapcsolatban utólag megtárgyalásra kiadom a gazdasági bizottságnak is.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját:
Először az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról szóló törvény részletes vitájának újramegnyitására és lezárására kerül sor; a szükséges bizottsági előkészítéstől, illetőleg a házbizottság állásfoglalásától függően a délután folyamán sor kerülhet a határozathozatalra is; ezt követi
az illetékekről szóló 1990. évi törvény módosítását indítványozó javaslat általános vitájának megkezdése; majd
(10.10)
a társasági adóról szóló 1991. évi törvény módosítását indítványozó javaslat általános vitája következik; ezt követi
a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi törvény módosításáról rendelkező javaslat általános vitájának folytatása; ezután
a Magyar Köztársaság 1992. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat, valamint az Állami Számvevőszék hozzá kapcsolódó jelentése általános vitájának folytatására és lehetőség szerinti lezárására kerül sor.
Ha délelőtt nem kerülne sor a tervezett napirendi pontok megtárgyalására, akkor erre ma délután, illetőleg holnap délelőtt lesz lehetőség. Külön fölhívom szíves figyelmüket az ebédszünetet követő programpontokra, lévén, hogy azok esetében a határozatképesség biztosítása valamennyi képviselőnk és a frakcióvezetők számára különös figyelmet érdemel.
14 és 16 óra között az interpellációk és kérdések elmondására kerül sor; ezt közvetlenül követi
az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és általános helyettesének titkos szavazással történő megválasztása. Ismételten felhívom szíves figyelmüket, hogy ez a képviselők kétharmadának — a megválasztott képviselők kétharmadának —, azaz 258 képviselőnek az igen szavazatával történhet. Kérem tehát a minősített többséghez szükséges határozatképesség biztosítását; majd
az 1993. január 1-je előtt megállapított nyugellátások, baleseti nyugellátások, valamint nyugdíjrendszerű szociális ellátások kiegészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitájára és magára a határozathozatalra kerül sor; ezt
mentelmi ügy követi; majd a szükséges bizottsági előkészítéstől függően
a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény módosításáról rendelkező javaslat vitájára, esetleg határozathozatalára is sor kerül. Ismét fölhívom figyelmüket, hogy a két utóbbi határozathozatal a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli; ezután folytatjuk
a rendőrségről szóló törvényjavaslat általános vitáját; végül
a honvédelemről szóló törvényjavaslat és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítást indítványozó előterjesztések együttes általános vitájával zárjuk ülésnapunk munkáját.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi