MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Barátaim, Képviselőtársaim, akik itt vannak. Gaál képviselőtársam mégis hosszabban beszélt, mint a vezérszónokok, mint a miniszter úr, lelke rajta. Nekem jó melegem lett, mert olyan májusi, szép tarka virágos képet adott, de összességében nem értem, hogy miért vett el 25 percet tőlünk.
Amiért reagálok, az két dolog. Az egyik, ha kétharmados a törvény, és ezt mindannyian tudjuk, nem tartom jó politikának, hogy bökjünk egyet az ellenzéken, főleg akkor nem, amikor tárgyalások eredményeként születik meg a törvény.
Amiért igazában szót kértem, Szent-Iványi István képviselőtársam, az SZDSZ képviselője, a külügyi bizottság tagja, tökéletesen egyetértünk és osztjuk a véleményét, hogy egy ország — kis ország, nagy ország, mindegy — érdekét jó külpolitika védi és csak a legvégén a hadsereg. Isten óvjon, ha arra szükségünk van. Szent-Iványi István ennyit mondott, hogy jó külpolitika és nem a hadsereg az ország érdekeinek a védője. Köszönöm. (Taps az SZDSZ soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi