ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Ezek után kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy e nélkül a tárgysorozati pont nélkül, mert így ezt ki kell emelni az előző felsorolásból, elfogadja-e a ma kezdődő ülés tárgysorozatára tett elnöki javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. — 125 igen, 53 nem, 14 tartózkodás. — Közbeszólások: Kevés! — Folyamatos élénkség, zaj.)
Az Országgyűlés 125 igen, 53 nem… mindössze 192-en szavaztak. Meg kell ismételni a határozathozatalt. Most szíveskedjenek szavazni! (Megtörténik. — 132 igen, 46 nem, 11 tartózkodás.)
Az Országgyűlés ismét határozatképtelen, pontosabban nem szavaztak kellő számban.
Figyelmeztetem önöket, hogy a Ház munkáját lehetetlenítik el azok, akik nem szavaznak. Meg kell ismételnünk a határozathozatalt.
Félreértések elkerülése végett: az előbb Király Zoltán képviselő úr javaslatát a képviselők valamivel több mint 50%-a megszavazta, tehát egyetértett a javaslattal, tehát a ma kezdődő ülésünkön ez a tárgysorozati pont hiányzik; az előterjesztést anélkül teszem meg — nem tehetem meg másként. Most kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 148 igen szavazattal, 43 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett a tárgysorozati javaslatot elfogadta.
Felkérem az érdekelt bizottságokat, hogy a holnapra tervezett határozathozatalokra figyelemmel a szükséges tárgyalásokat fejezzék be.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi