ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Az előterjesztéshez módosító javaslatot nyújtott be dr. Eörsi Mátyás képviselő úr, SZDSZ, amelyről jelentés készült 13071-es számon.
Eörsi Mátyás az országgyűlési határozati javaslat 3. pontjának módosítását indítványozza, mely szerint a bizottságba minden parlamenti képviselőcsoport két főt, a független képviselők egy főt delegálhassanak; a bizottság elnöke a független képviselők által delegált bizottsági tag legyen. A javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport szavazást kért. Az előterjesztő, ha jól értettem, úgy nyilatkozott, hogy támogatja a javaslatot. (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes egyetértően bólint.)
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 38 ellenszavazattal, 68 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végéhez érkeztünk. Megkérdezem, van-e akadálya a végső szavazásnak — úgy gondolom, nincs.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a FIDESZ—MDF közös vagyonszerzésének tárgyában történő vizsgálóbizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. Az eredmény megjelenik a táblán. — Általános moraj.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 103 igen szavazattal, 16 ellenszavazattal, 93 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot nem fogadta el.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi