KAPITÁNY FERENC, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója:

Full text search

KAPITÁNY FERENC, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója:
KAPITÁNY FERENC, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A legfőbb ügyész a rendelkezésre álló iratokból megállapította, hogy Tóth István Miskolc belterületén 1993. június 25-én 15 óra körül Felsőzsolca felől a Gömöri felüljáró irányába vezette a BPH-262 forgalmi rendszámú személygépkocsit.
Ezenközben a vele azonos irányban haladó Nagy Lászlót útjelző lámpával védett útkereszteződés után hirtelen fékezéssel megállásra kényszerítette, és így a követési távolságot nem tartó Nagy László beleütközött az általa vezetett személygépkocsiba. Figyelemre méltó, hogy Tóth István nem maradt a helyszínen, továbbhajtott, és egy mellékutcában állt meg az eseményt látó rendőrjárőr közreműködésével, akik gépkocsijukon kék fényt bekapcsolva követték mint cserbenhagyót.
A helyzet fonákságát erősen megvilágítja az az eset, ami a koccanást megelőzően történt. Ugyanis az ominózus lámpa piros jelzésénél várva a két gépkocsivezető összevitatkozott, amit Nagy László zöld utat kapván úgy fejezett be, hogy a lehúzott ablakon át leköpte Tóth István képviselőtársunkat. (Folyamatos zaj.)
Természetesen az adok-kapok önbíráskodást sem tudta bizottságunk — hogy úgy mondjam — értékelni. De mindenekfelett kétségtelen tény, hogy az esemény semminemű összefüggésben nincs országgyűlési képviselői mivoltával. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművek megrongálódtak.
A bizottság megállapította, hogy a megkeresésben szereplő ügyre a képviselő mentessége nem terjed ki, ezért a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság Tóth István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi