KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke:

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke:
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság alelnöke: Köszönöm, Elnök Úr.
Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Horváth László képviselőtársunkat dr. Kudron Nándor, a volt Zánkai Úttörőváros hasznosításával megbízott kormánybiztos jelentette fel nagy nyilvánosság előtti kijelentései miatt, amellyel Kudron Nándor megítélése szerint becsületének csorbítására adott lehetőséget.
A mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság meghallgatta Horváth László képviselőtársunkat, és tanulmányozta az oktatási, ifjúsági és sportbizottság ülésének jegyzőkönyvét, ahol a Kudron Nándor által nehezményezett kijelentések elhangzottak. A bizottság megállapította, hogy Horváth László képviselőtársunk a bizottság napirendjén szereplő ügyben, Kudron Nándor jelenlétében beszélt bizonyos visszásságokról, illetve hívta fel a bizottság figyelmét visszaélések veszélyére a volt úttörőváros jövőjével kapcsolatban. A bizottság Horváth László meghallgatása és a jegyzőkönyv alapján megállapította, hogy Horváth László tényeket közölt, illetve kérdéseket tett fel.
Mindezek alapján a bizottság arra a következtetésre jutott, hogy Horváth Lászlót az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény 2. §-a alapján a mentesség megilleti. A törvény idézett paragrafusa ugyanis kimondja, hogy a képviselő és a volt képviselő bíróság vagy más hatóság előtt nem vonható felelősségre leadott szavazata, továbbá megbízásának gyakorlása során általa közölt tény vagy vélemény miatt. A bizottság álláspontja szerint Horváth László szájából nem hangzott el Kudron Nándor becsületének csorbítására alkalmas kijelentés, képviselőtársunk tényeket közölt, illetve véleményét mondta el.
Ezért a mentelmi és összeférhetetlenségi bizottság azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy Horváth László mentelmi jogát ne függessze fel. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi