CSURKA ISTVÁN (MIÉP)

Full text search

CSURKA ISTVÁN (MIÉP)
CSURKA ISTVÁN (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kezdhetném úgy is, hogy a személyes megtámadtatás jogán szólalok fel, de tulajdonképpen nem támadtak meg, csak példaként lettem említve — mint már annyiszor. (Közbeszólás a jobb oldalról: Rossz példaként!) Azt hiszem, a törvényesség oly kiváló védelmezője, mint Eörsi Mátyás, talán tudhatná, hogy egy per alatt álló dolgot nem illik — különösen egy ügyvédnek — a per megkezdése előtt prejudikálni, mint ahogy azt nagyon sokan tették ebben az ÁVÜ kontra Magyar Fórum ügyben.
Kénytelen vagyok szíves tudomására hozni, hogy itt egy megbízási szerződésről van szó, amelyet egy teljesítés közben a megbízó fél visszavont, utalva a határidő-késedelemre. Más jogvita itt nem áll fenn. Hogy hol van a pénz, kinek a zsebében, milyen célra lett fordítva, az majd eldől — de itt egyébről nincsen szó, mint hogy a Magyar Fórum Kft., amely elkezdte ennek a filmnek a gyártását, nem kapta meg a határidő-módosítást, sőt, az eddig befizetett összegeket is visszakövetelik tőle, nem törődve azzal, hogy mennyit fektetett bele. Ez a jogi helyzet. Ebből akarnak egyesek olyan helyzetet körém csavarni, mintha én ezt a 28 milliót magáncélokra vagy egyéb célokra fordítottam volna.
De itt nem ez a lényeg. Itt, most, ebben a szónoklatban magasiskoláját láttuk a marxista dialektikának… (Derültség. — Dr. Géczi József Alajos: Ne bántsuk Marxot!) …, amely az egyik felet úgy akarja belesodorni ebbe a vizsgálatba, hogy eleve ígéri neki a felmentést, a másik felet pedig, amely egyébként természetesen — és ebben Eörsi Istvánnak… Eörsi Mátyásnak igaza van — egyáltalán nem ártatlan, megpróbálja már eleve —tekintettel arra, hogy kijelenti, egyáltalán nem bízik már benne, és valószínűleg ebben is igaza van — prejudikálni.
Nagyon sajnálom tehát, hogy a magyar Országgyűlésnek ez a vitája valóban nem a nagy nyilvánosság, a tévé nyilvánossága előtt folyik, mert igen érdekes dolgokat hallhatott volna közvetlenül a nagyközönség, így pedig félek attól, hogy mindez elsikkad.
Nagyon komoly ügyről van szó, de most már a személyes kétpercet meghaladtam, tehát ezt nem folytatom. Nagyon komoly, erkölcsi ügyekről van szó, és a rendszerváltozás alapkérdéseiről, egy nagy igazságtalanságról. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi