GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, DR. (MSZP)

Full text search

GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, DR. (MSZP)
GÉCZI JÓZSEF ALAJOS, DR. (MSZP) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Nem kívánok két percet sem beszélni, én csak azt mondottam — ha úgy tetszik, az embereknek — magunknak is itt, a Parlamentben és a választóknak is, hogy ne higgyenek azoknak a politikai erőknek, akik valamiféle tiszta erkölcs nevében megváltást vagy csodát ígérnek, és magukat tökéletesnek hirdetik, akár a mostani vitában mondjuk a másik négy párt.
Azt gondolom, hogy nem kellene összekeverni a dolgokat, most ebben a vitában beszéljünk arról, hogy felálljon-e ez a parlamenti bizottság vagy sem, és jó lenne, hogyha azért ebben a FIDESZ véleményt nyilvánítana, hogy most mi az álláspontja. Másrészt pedig egyéb ügyekben beszéljünk arról, és értessük meg az emberekkel, hogy igenis, ideje — most már a választások után három és fél évvel és a következő választások előtt nem sokkal — megnyugtató és az emberek számára is érthető választ adni arra, hogy hogyan működik, milyen infrastrukturális feltételek és ingatlanhasználati feltételek mellett egy többpártrendszer, és hogyan lesz majd esélye egy új politikai pártnak hasonló működési feltételekhez jutni, vagy hogyan változnak ezek a feltételek a választási eredmények függvényében. Tehát egyáltalán erről a kérdésről beszéljünk, ha úgy tetszik, nyitottan.
Én azt gondolom, egyik parlamenti párt sem veszít ezzel, hanem inkább nyer vele, és azt gondolom, hogy ebben a tekintetben is a nyílt beszéd a leghasználhatóbb.
Azt természetesen magam is úgy gondolom, hogy az a párt, amelynél a politika és az erkölcs teljesen elszakad egymástól, az nem méltó a párt névre, de nem szeretném, hogyha Maczó Ágnes félremagyarázná az előbbi hozzászólásomat. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi