SZIGETI GYÖRGY, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:

Full text search

SZIGETI GYÖRGY, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója:
SZIGETI GYÖRGY, DR. a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Röviden ismertethetem a szociális, egészségügyi és családvédelmi bizottság álláspontját, mivel a törvényjavaslat egy részével foglalkozott csak a bizottság. Nevezetesen a jogi személyek kérdését érintette.
Úgy ítélte meg, hogy feladatkörét a közhasznú társaság és a köztestület kérdései érintik. Az általános vitában, amit tavasszal folytatott le, kívánatosnak tartotta volna, hogy a köztestületről szóló polgári jogi szabályozás együtt legyen tárgyalva a kamarai törvénnyel. Hasonlóképpen elhangzott az a kívánság is, hogy az adótörvények ismeretében lehessen állást foglalni a közhasznú társaságról.
A Parlament előtti feladatok összetorlódása ezt a kívánságot a mai napra teljesítette, mivel együtt tárgyaljuk a Ptk.-módosítást és a kamarai törvények közül is többet. A részletes vitában négy módosító javaslattal foglalkozott. Ezek közül három a közhasznú társaságot érintette. Egyharmad támogatást sem kapott meg a bizottság részéről az a módosító javaslat, amelyet Nagy Tamás terjesztett elő, és a közhasznú társaság mellé a közhasznú szövetkezet jogintézményét is beépítette volna a javaslatba.
Hasonló módon nem támogatta a bizottság Szájer József javaslatát, aki rendszertani okból elhagyni szándékozik a közhasznú társaságra vonatkozó szabályozást.
Schiffer János módosító javaslatában nem foglalt állást a bizottság arról, hogy a közhasznú társaság átalakulásánál szigorúbb szabályok lépjenek életbe, kerüljenek a törvényjavaslatba.
A köztestület kapcsán a bizottság részéről nem kapott egyharmad támogatást sem Schiffer Jánosnak az a javaslata, amely a köztestület feladataira, illetőleg a testületbe történő felvételre vagy annak megtagadására vonatkozóan eltérő szabályozást ajánlott volna. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi