MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. (SZDSZ)

Full text search

MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. (SZDSZ)
MÉSZÁROS ISTVÁN LÁSZLÓ, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mind Giczy György képviselőtársam, mind pedig Andrásfalvy Bertalan képviselőtársam megjegyzéseire szeretnék röviden reagálni, bár Giczy képviselőtársam felé már az SZDSZ-frakció soraiból elhangzott, hogy figyelembe kellene vennie: Angliában immáron elég hosszú ideje a konzervatív párt kormányoz — lehet, hogy ehhez hozzájárult az a fajta munkáspárti parlamenti viselkedés is vagy habitus, amelyet ő itt a védelmébe vett. És ezt azért is említem meg, mert én pontosan arról beszéltem, hogy az ilyen kérdések nem jogi, hanem a politikai felelősség körébe tartoznak. Tehát meg lehet csinálni, csak viselni is kell utána a felelősséget érte.
A másik: Andrásfalvy Bertalan képviselőtársamhoz címezném azt a megjegyzést, hogy abban az adott ügyben, az Állami Egyházügyi Hivatal iratai ügyében természetesen parlamenti albizottság vizsgálta volna az iratokat, és a parlamenti képviselőket tudomásom szerint köti a titoktartás, és ezért nem kellett volna annyira félteni az ügynökök… hogy is mondjam… személyiségi jogait. Mert ilyen logikával egyébként most már értem, hogy miért késlekedik például a III/III-as törvény tárgyalása itt a Parlamentben. Nyilván azért, mert ott is valakik védeni kívánják a besúgók személyiségi jogait.
Másrészről pedig szeretném korrigálni magam, egy tévedést valóban elkövettem. A beszédem elején azt mondtam, hogy 318 törvényt alkottunk meg 344 nap alatt. Ez pont fordítva van: 344 törvény 318 nap alatt. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi