BALOGH GÁBOR (független)

Full text search

BALOGH GÁBOR (független)
BALOGH GÁBOR (független) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Rudics Róbert felszólalására szeretnék reagálni, amikor azt mondta, hogy számára milyen előnyt jelent a frakció, és mintegy ellenpéldaként említette a függetleneket.
Nem teljesen így van, hiszen én mióta független lettem, három törvényjavaslatot nyújtottam be részben társszerzőként, tehát társtettesként, és mind a hármat napirendre vette a Parlament, tehát ilyen szempontból, a napirendre vétel szemszögéből nézve nincs diszkrimináció. Csak az a fontos, hogy megfelel-e ez annak az irányvonalnak, amely felé az ország halad.
Úgy gondoltuk, hogy ezek megfelelnek, és az egyiket tárgyalja is a Parlament. A másik két törvényjavaslatunk közül az egyik részben beépült az Állami Vagyonügynökségről, illetve a Vagyonkezelő Részvénytársaságról szóló törvénybe, a harmadikat pedig éppen most vontam vissza, mivel a Kormány megállapodik a társadalombiztosítással. Természetesen kérdéses, hogy tárgyalja-e, én úgy gondolom, hogy ezáltal mondhatom azt, hogy tárgyalja is.
Ami problémát látok itt, elsődlegesen a frakcióalakítás szabadsága, illetve a frakciók egyenjogúsága. Amennyiben a pártszerűség fog dominálni a választási törvény alapján, akkor egyértelmű, hogy az új Parlament létrejötte után a frakciók valószínűleg nem lesznek egyenjogúak. Ez nem jelenti azt, hogy az a 15 fő 1994-ben vagy 1994 után ne alakíthatna új frakciót. A képviselők egyenjogúságának a sérelmét lényegében itt látom — többek között — felfedezni.
A többivel kapcsolatban nem szeretnék vitatkozni. Egyértelmű számomra, hogy célszerűbb lenne ezt a 15 főre emelést csak az 1994-es választásokat követően hatályba léptetni. Egy parlamenti cikluson belül nem ildomos változtatni. A régi négy százalékra épült a jelenlegi 10 fő megállapítása, és én úgy gondolom, hogy az lenne a legetikusabb, hogyha ezt a 10 főt végigvinné a Parlament az új választásokig. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi