DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr, köszönöm a szót. E kései órában nem akarom ismétléssel untatni a tisztelt képviselőtársakat, de engedjék meg, hogy hivatkozzam arra, hogy Rudics Róbert képviselő úr mintegy felszólalásra késztetett. Felszólalásra késztetett akkor, amikor azt mondotta, hogy az eddigi Házszabály szerint akár egy egész frakció átmehetne a túlsó oldalra.
Kérem szépen, ez a frakciónak a döntése s határozott állásfoglalása, és tulajdonképpen ez az, ami elmaradt, hisz az MDF-nek és a koalíciónak az a bűne, hogy ölbe tett kézzel elnézte azt, hogy kormánya vezetősége átmenjen a túlsó oldalra. S most ez a kormány inspirálja ezt a törvénymódosítást és ezt a házszabály-módosítást, hogy miután a választási megbízás ellenére kormánykodott, továbbra is megkapja a szabad jelzést a működésre, és ennél veszedelmesebb meghatalmazást követel magának a törvénymódosítással, a házszabály-módosítással, hogy eleve elejét vegye annak, hogy a társadalmi és népakaratnak megfelelő választás jöjjön létre.
Rendkívül veszedelmesnek tartom azt a szűkkeblűséget, amely szűkkeblűség ki akarja zárni a Parlamentből azokat a társadalmi, nemzeti megnyilvánulásokat, amelyek már nap mint nap hallatják hangjukat. Erre jogosítványa ennek a Háznak nincsen.
Ennek a Háznak arra van jogosítványa, ha már elfogadta működése alapjául a bolsevik eredetű alkotmányt, akkor most már ennek szellemében csücsülje végig ezt a ciklust, és feleljen meg annak, amiben megalkudott.
Elnök úr, köszönöm a szót. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi