KELEMEN JÓZSEF (MIÉP)

Full text search

KELEMEN JÓZSEF (MIÉP)
KELEMEN JÓZSEF (MIÉP) Nem szeretnék sok időt elrabolni, csupán egy fogyatékosságra szeretném felhívni a figyelmet: ez a házszabály-módosítás azért keletkezett, hogy gördülékenyebbé tegye a Ház munkáját. A bizottsági munkával szeretnék egypár gondolattal foglalkozni.
Arról van szó történetesen, hogy akadozik a bizottságok munkája, mivel a képviselők, a tisztelt bizottsági tagok nem vesznek részt — azért, mert nem érnek rá, vagy más dolguk van. Hogyha helyettesítjük őket, úgy gondolnánk, hogy ez majd megoldja a kérdést. Szerintem nem fogja megoldani, mert általában a helyettesítő is bizottsági tag valahol, és nem fog tudni részt venni azon a bizottsági ülésen. Arról nem is beszélve, hogy abban a témakörben, aminél majd helyettesít, abszolút nem lesz otthon, nem ismeri — akkor hogy fog határozni benne?
Nagyon egyszerű megoldás lenne a bizottsági munkának a gördülékenyebbé tételére — ez pedig a frakciók joga. Először is a bizottságban a jelenléti íveket nem a bizottsági munka megkezdésekor kellene aláiratni, hanem a befejezésekor, mert akkor vélhetően nem lenne olyan bizottsági tag, aki beszalad, aláírja, és utána eltűnik — nem tudná, hogy mikor fejezik be a bizottsági ülést, és akkor esetleg ott tartózkodna.
(18.50)
Ez lenne az egyik megoldás. Ennek kapcsán pedig, ha a jelenléte nem érné el az 50%-ot, a bizottságnak s a frakciónak vissza kellene hívni a bizottsági tisztségből azt a tagot. Minden frakció megtehetné ezt. Sajnos, a frakciók, úgy tudom, nem éltek még ilyen lehetőséggel, hogy valakit azért visszahívtak volna, mert keveset tartózkodott ott, ahol egyébként a fizetést, az illetéket, illetve a tiszteletdíját pedig felvette.
Én megmondom őszintén, hogy nagyon fontosnak tartom a bizottsági munkát, a képviselői munkának az az egyik alapja. Sajnos, a Demokrata Fórumban nem lehettem bizottsági tag. Többször is szerettem volna lenni, de nem sikerült. De az előbbieket nem azért mondtam el, hogy hiányérzetem volt, hanem igenis gördülékennyé lehetne tenni, ezért a frakcióknak, a frakcióvezetőknek kellene hatni oda, hogy a bizottsági tagok igenis feleljenek meg annak, amit vállaltak.
Csupán ennyit szerettem volna mondani. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi