VARGA JÁNOS, DR. (MDF)

Full text search

VARGA JÁNOS, DR. (MDF)
VARGA JÁNOS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon rövid leszek. Meszszemenően egyetértek azokkal, akik ezt a házszabály-módosítást késeinek tartják, ugyanakkor nem értek egyet azokkal, akik le akarják vetetni a napirendről.
Meggyőződésem szerint az új Házszabályt az új Országgyűlés megalakulásának legelső, de legalábbis második törvényeként kellett volna meghozni.
(18.30)
Ezt, sajnos, elmulasztottuk.
Ugyanakkor szeretném valamire felhívni a tisztelt képviselő urak figyelmét, és különösen azok figyelmét, akik a Házszabály mostani napirendre kerülése mögött valami sanda szándékot vélnek felfedezni.
Tessék visszaemlékezni arra, hogy 1992 májusában minden képviselő megkapta az új Házszabállyal foglalkozó törvény tervezetét.
Minden képviselő megkapta a felhívást arra, hogy szíveskedjék nyári szabadsága alatt — hogyha lesz hozzá ideje és türelme — ezt a tervezetet áttanulmányozni és megjegyzéseit a házbizottsághoz eljuttatni.
Kérdem én: hány képviselő tette meg? (Dr. Dávid Ibolya és dr. Kutrucz Katalin mutatja: három.) Szabó Lukács képviselő úr elolvasta, a múlt év májusában megtette? Nincs joga az olyan képviselőknek most egyszerűen felszólalni ez ellen a tervezet ellen, akik egyáltalán hozzá se szóltak a múlt év tavaszán kitűzött javaslathoz.
A másik: szeretnék eloszlatni egy félreértést, Dénes képviselő úr félreértését. Kérem, ezt a tervezetet nem a Kormány nyújtotta be, tehát semmifajta kormánymanipulációról itt nincs szó és nem is lehet. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi