IVÁN GÉZA, DR.(FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR.(FKgP)
IVÁN GÉZA, DR.(FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Borsod-Abaúj-Zemplénben a többi megyéhez képest aránytalanul több olyan falu és város van, amelynek rendkívül meredek fekvése a gabonatermesztést nagymértékben gátolja, és ezek a községek csak gyümölcstermesztésből és erdőgazdálkodásból tudnak némi jövedelemre szert tenni.
E községek az ország legszegényebb községei, és így lelkiismereti kötelességünk is rajtuk segíteni. A közbenső közvetítő kereskedelem szervezete itt hiányos felépítésű, távol esik a felvásárlási helyektől sok község, és a szervezet hajlamos a sokszor aránytalanul alacsony áron való felvásárlásra. A helyzet azért tragikus, mert a területfejlesztés szervei még nem tudták elérni azt, hogy a rendszeres évenkénti felvásárlást elősegítő tároló-, hűtőházrendszer kiépíthető legyen.
A helyzet megkívánja a pozitív állami beavatkozást, ha meg akarjuk menteni a szép gyümölcstermést, a lakosság egyik legfontosabb megélhetési bázisát.
Kérdezem miniszter urat, van-e már valamilyen terv avagy segítségnyújtási mód az ilyen régiók tároló-, hűtőházrendszerének jövőbeni kiépítésére és ennek a segítségnek a rendszeressé tételére?

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi