LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)

Full text search

LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP)
LUKÁCS TAMÁS, DR. (KDNP) Tisztelt Elnök Úr, tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy nem az a gond, ha egy parlament, egy törvényhozás hibát követ el, hanem az, ha nincs kellő alázat a törvényhozásban és a parlamentben, hogy a hibáját beismerje és kijavítsa. Ez vezetett minket arra, hogy a szociális törvény alapján adott juttatásoknak azon körét, amely az adókötelezettséget érinti, adómentessé tegyük; hiszen azért következhetett be ez a hiba, mert a törvényhozásban az adótörvények megelőzték - kevéssel ugyan - az elfogadott szociális törvényt, illetőleg a magzatvédelmi törvényből származó, következő kifizetéseket.
Így az a skizofrén helyzet áll fenn ma a jelenlegi jogrendben, hogy egyes szociális juttatások adómentesek, míg más törvény alapján adott szociális juttatások adókötelesek.
Szeretnék hivatkozni arra is, hogy a képviselőtársaim, amikor a szociális juttatások összegéről szavaztak, akkor nyilván nem tették föl magukban azt a kérdést, hogy ezt bruttó összegként értik, vagy pedig tiszta jövedelemként vagy tiszta juttatásként értik, hiszen számomra, számukra egyértelmű volt, hogy a szociális juttatásokat tiszta jövedelemként értelmezhetik.
Gondolom, hogy ez az állításom alátámasztható a költségvetési törvénynek a háttér-számításaival, amit adott esetben a Pénzügyminisztérium nyilvánvalóan szívesen rendelkezésünkre bocsát. Ilyenformán ezt a skizofrén helyzetet, ezt a kettősséget kívánjuk javaslatunkkal megszüntetni, és mivel az első kifizetések március elején történnek, ezért kérjük a sürgősséget. Köszönöm szépen. (Kis taps.)
Határozathozatal

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi