DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Megfelelő tisztelettel hallgattam Salamon László képviselőtársam, egyben az alkotmányügyi és jogi bizottság elnöke napirend előtti felszólalását. Szíves tudtára hozom, és személyén keresztül a tisztelt Parlament figyelmébe ajánlom: ebben a Házban, a túlsó oldalról is, és Salamon képviselő úr szájából is 1990 nyarán még alkotmányügyi bizottságon belül is elhangzott, hogy "toldozott-foldozott sztálinista alkotmánnyal" állunk szemben.
A magam részéről engedjék meg, hogy a tisztelt Ház figyelmét felhívjam arra, hogy Oláh képviselő úr benyújtott egy javaslatot arra, hogy bizottságot hozzanak létre egy új Alkotmány előkészítésére. Ezt a tisztelt Ház elodázta.
Engedjék meg, hogy a magam részéről képviselői esküm következtében én is tiszteljem a jelenleg érvényben lévő Alkotmányt, de az Alkotmány kellő tisztelete nem róhatja rám azt a sunyi felelőtlenséget, hogy annak hibájáról, annak javításáról ne beszéljek. Különben is Magyarország az utóbbi években alkotmányjogi válságban szenved, olyannyira, hogy közjogi méltóságainak tekintélyét is megingatja.
Elnök Úr! Köszönöm a szót. Igyekeztem időn belül maradni. Köszönöm, hogy meghallgattak, uraim, hölgyeim. (Szórványos taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi