ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Én lényegileg egyetértek, és elnöki javaslatként magamévá teszem Kuncze Gábor javaslatát. Egyetlenegy dologban szeretnék eltérni tőle. Egy korábbi elnöki ígéret van, tekintve, hogy Ilkei Csaba, aki a felsőoktatásról szóló törvényjavaslat vitáján a független képviselők vezérszónoka volt, nem mondhatta el felszólalását, kérem, hogy Kuncze Gábor ezt koncedálja.
Hangozzék el Ilkei Csabának ez a felszólalása és utána egy cserével áttérünk, javaslatának megfelelően, a társadalombiztosítási önkormányzati igazgatásra. (Kuncze Gábor bólogat.)
Van-e ezzel kapcsolatban bárkinek kifogása? (Nem jelentkezik senki.) Kuncze Gábor el tudja fogadni ezt a javaslatot? (Kuncze Gábor: Igen.) El tudja.
Kérem, akkor ezzel a módosítással teszem fel szavazásra a kérdést, tehát a sorrendnek ezzel a módosításával.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatot. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a jelzett módosítással 211 szavazattal, 4 ellenében, 17 tartózkodás mellett, a tárgysorozatra tett javaslatot elfogadja.
Csak egyetlen rövid mondatban, az idő megtakarítása végett közlöm, hogy a kiadott napirendi javaslattól eltérően, a villamosenergia fejlesztéséről stb. javaslat tárgyalására csak a holnapi határozathozatalokat követően kerülhet sor, mert az alkotmányügyi bizottság még nem tudta megtárgyalni.
Egyben felkérem az alkotmányügyi bizottságot, hogy legkésőbb a holnapi ebédszünetben - lehetőség szerint - teremtsen módot ennek a megtárgyalására. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi