KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)

Full text search

KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)
KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Azért kértem szót, és azért szeretnék viszonválasszal élni, mert én azt hiszem, Szabad György elnök úr a belső összefüggéseken túl még valamit nem közölt itt a tisztelt képviselőtársakkal. Mégpedig azt, hogy itt - és én ezt mondtam - nem Demszky Gáborról és nem Demszky Gábor állásfoglalásáról van szó, hanem az a levél, amit ön kapott, az a fővárosi közgyűlés levele, pontosabban állásfoglalása. Más kérdés az, hogy a levelet Demszky Gábor írta alá, de ő csak tolmácsolt egy közgyűlési állásfoglalást és egy közgyűlési felkérést az elnök úrnak. (Dr. Hack Péter közvetlenül Szabad Györgyhöz: Ha mi hozunk egy határozatot és az elnök aláírja, akkor az nem az elnök álláspontja!) Erről szólt a levél.
Amit még ezzel kapcsolatosan jól kellene látni, hogy a fővárosi közgyűlés álláspontját kell megismernie a tisztelt képviselőháznak, és nem az oktatási bizottság álláspontját. Ezen túlmenően a fővárosnak ahhoz, hogy a közgyűlés az álláspontját kialakíthassa, be kell kérnie a kerületek álláspontját is… (Moraj a jobb oldalon.) …, és a közgyűlés álláspontját kell ide, a Ház elé beterjeszteni. Na már most a közgyűlés, illetve a főváros, május 13-án kapta meg a törvénytervezetet, és a közgyűlés legközelebbi időpontja, amikor ezt a törvényjavaslatot egyáltalán megtárgyalhatja, június hónap. Ezért kérte a közgyűlés, hogy az Országgyűlés halassza el addig az általános vitát. Én ezt ismertettem.
Úgyhogy, elnök úr, nagyon sajnálom, hogy ilyen hosszú vitába bonyolódtunk, ahelyett, hogy a törvényeket az Országgyűlés valóban abban a vonatkozásban is megtartaná, hogyha az Országgyűlés a törvényeiben jogosultságot ad az önkormányzatoknak arra, hogy az érdekeiket képviseljék, és ezek az érdekképviseletek megjelenjenek a képviselők előtt is, akkor ezt, azt gondolom, nem olyan nehéz betartani. Tulajdonképpen elegendő lett volna, ha az elnök úr Demszky Gábor levelét az abban foglaltak miatt juttatja el a képviselőkhöz, és megismerjük, hogy egyáltalán a közgyűlésnek ilyen álláspontja alakult ki. De ezt nem ismertük meg, és ezért egy ilyen áldatlan és anyagban bővelkedő válaszokra és viszonválaszokra került sor közöttünk. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi