SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:

Full text search

SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke:
SZABAD GYÖRGY, az Országgyűlés elnöke: Köszönöm szépen. Nagyon rövid leszek. Amit Kóródi Mária elmondott, mind igaz, de semmilyen törvény nem kötelezi az Országgyűlést arra, hogy az ismertetésen, a hozzászóláson, a vita lehetőségén túl az önkormányzatok - még az ország legnagyobb önkormányzatának is - az álláspontját az önkormányzat által kitűzött időpontban kívánja megismerni, azaz egy önkormányzat a Parlamentnek várakozási időt ajánljon, mégpedig az előtárt tényekből következően nem is rövid határidőt.
Én bizonyítottam az elmúlt alkalommal, hogy február elején a korábbi változatot megismerte a főváros; most bizonyítottam, hogy május első harmadában eljutott a fővároshoz az utolsó változat. Az Országgyűlésnek és az országnak nincs mindig ideje arra, hogy az egy vagy másfél hónappal későbbi közgyűlés ezt megvizsgálja.
Kérem szépen, ahogy nem egy idegen testület, hanem a fővárosi közgyűlés oktatási bizottsága és a közoktatáspolitikai tanács a kérdést megtárgyalta, amennyiben a főváros elengedhetetlennek tartotta volna, hogy ne csak ezek a testületek, hanem maga a közgyűlés tárgyalja meg ezt a kérdést, módja lett volna rendkívüli közgyűlést összehívni, ha ezt szükségesnek tartotta volna. De azt megkívánni, hogy a magyar Országgyűlés akár a fővárosi önkormányzatnak a határidőit tartsa be, ez… (Szauter Rudolf: Orcátlanság!) … alkotmányos szabályaink között nincs és nem is illik oda. (Zaj a jobb oldalon.) Ha mi ilyen szabályokat magunkra vállalnánk, akkor a magyar Országgyűlés az átalakulás menetében, törvényalkotásában valahol nagyon-nagyon messze tartana jelenlegi teljesítménye mögött. (Szauter Rudolf: Így van!) Köszönöm. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi