MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)

Full text search

MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP)
MIZSEI BÉLA, DR. (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Amilyen öröm látni, hogy a hazánkban előállított termékek csomagolása egyre inkább hasonlít a Nyugat-Európában látható csomagolásokhoz, olyan szomorú tapasztalni, hogy az ottani problémák sorban megjelennek nálunk is.
Az esztétikus, műszakilag bizonyára kiváló színvonalat jelentő csomagolóanyagok megjelennek a szemétben, mégpedig egyre növekvő mennyiségben. E csomagolóanyagok egyike a pillepalack néven ismert műanyag flakon, mely igen csekély súlyú, de nem a súlya okozza a problémát, hanem a térfogata.
Közismert az a probléma, hogy a szemétlerakó helyek befogadóképessége, műszaki színvonala nem megfelelő, így a műanyag flakonok lerakása a csekély kapacitást tovább terheli. A kiürült flakonok megjelennek a közterületen, mint elszórt szemét rontják a városképet, egészségügyi szempontból is megengedhetetlen módon szennyezve.
Még ehhez azt kívánom hozzátenni, hogy az elhasznált fóliákat el szokták égetni, ez is káros a levegőre, de ezt még valahogy csak elbírjuk, mert a fóliasátor termelőeszköz, de a műanyag flakonok fogyasztási eszközök, illetve a kereskedelem érdekeit szolgálják.
Kérem miniszter urat, szíveskedjen tájékoztatni az Országgyűlést és engem, hogy mit tervez a Környezetvédelmi Minisztérium a probléma megoldása érdekében, mikorra várható változás a jelenlegi kedvezőtlen tendenciában. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi