PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)

Full text search

PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ)
PELCSINSZKI BOLESZLÁV, DR. (SZDSZ) Tisztelt Miniszter Urak! A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvény alapján megjelent a Kormány 59/1993. számú rendelete a céltámogatási kiegészítő keretből adható támogatásról. Ebből a pénzügyi keretből adható támogatás a társadalmi és gazdasági szempontból elmaradott, valamint az országos átlag kétszeresét meghaladó munkanélküliségi aránnyal rendelkező települési önkormányzatoknak a céltámogatáshoz jutás elősegítésére.
Választókerületem települései közül jó néhány, sajnos, megfelel a rendelet követelményeinek, mégis csak néhány szerepel a támogatásban részesíthető települések jegyzékében. Vésztő például nincs benne, pedig ott hozzávetőleg 27%-os volt a munkanélküliségi ráta 1992. december 20-án, és a szeghalmi foglalkoztatási körzet is hosszú ideje a munkanélküliséggel leginkább sújtott része Békés megyének.
(14.10)
A rendelkezés szándéka nyilvánvalóan az, hogy segítsen, ha egy településen sok a munkanélküli, kevés jövedelemadót fizetnek az emberek, tehát az önkormányzat saját erejéből kevés pénzt tud költeni fejlesztésre. Vésztő önkormányzata is ilyen helyzetben van. A település szennyvízberuházása tehát a kormányrendelet pontosítása nélkül lelassulna.
Első kérdésem: korrigálják-e a nyilvánvalóan tévedésből adódó pontatlanságot?
Második kérdésem: a települési önkormányzatok vagy a foglalkoztatási körzetek munkanélküliségi rátáját vették-e figyelembe a települések jegyzékének az összeállításánál? Mert ha az utóbbit, akkor az csak igazságtalan felosztáshoz vezethet. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi