BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:

Full text search

BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter:
BALSAI ISTVÁN, DR. igazságügy-miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Áder János képviselő úr által elmondottak, azoknak a kifejezéseknek a minősítése és vádbeszédjellege, ami itt elhangzott, gondolom, nem szorul válaszra. Majd a vele kapcsolatos, bővebb kifejtést érdemlő választ nyilván az általa kifogásolt igazságügy-miniszteri gyakorlat, illetőleg a törvény helytelen alkalmazása tekintetében a 16 hónappal ezelőtt Alkotmánybíróság elé beadott beadványának nyomán születendő alkotmánybírósági határozat fogja megválaszolni.
Mégis azt az egyet szeretném a képviselő úr és mások figyelmébe ajánlani, mikor itt arról beszélünk, hogy kik nem értenek egyet egy ide terjesztendő törvényjavaslattal, hogy ezt az itt tárgyalandó törvényjavaslatot a törvény szerint illetékes bírói testület, tehát az Országos Bírói Tanács teljes egyetértéssel támogatja, ugyancsak teljes egyetértéssel támogatja a Legfelsőbb Bíróság részéről nyilván az elnök véleményét ötvöző álláspont, és magától értetődően a Legfőbb Ügyészségnek a legfőbb ügyész útján tett egyetértő álláspontja kíséri.
Tehát nagyon szeretném, hogyha Áder János - nyilván távolléte miatt nem volt alkalma tájékozódni - ezt a tényt majd a későbbiek során, ha még majd lesz alkalma kijavítani ezeket a tévedéseit, figyelembe venné. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi