ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Összhangban a ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottakkal, a közoktatásról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az oktatási, az alkotmányügyi, az önkormányzati és a külügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló 1992. évi LXXX. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális, az oktatási és a költségvetési bizottságnak.
A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési, az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezettel aláírt 12 egyezmény megerősítését indítványozó országgyűlési határozati javaslatok közül a 9798-as számút megtárgyalásra kiadom a szociális bizottságnak, a gazdasági bizottságnak, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A 9802-es és 9804-es számúakat megtárgyalásra kiadom a mezőgazdasági, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A 9806-os számút a szociális, a környezetvédelmi, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A többit pedig a szociális, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
(10.20)
Először a munkavédelemről szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg;
majd a magyar állampolgárságról szóló törvényjavaslat részletes vitája következik;
ezt követi az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló törvényjavaslat részletes vitájának újra megnyitása és lezárása.
Délután a szokott időben az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerülhet sor;
majd a Magyar Köztársaság és Ukrajna között a jószomszédság és az együttműködés alapjairól szóló, 1991. december 6-án aláírt szerződés megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat, illetve a Magyar Köztársaság és a Spanyol Királyság között 1992. február 6-án aláírt barátsági és együttműködési szerződés megerősítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat vitájára és határozathozatalára kerül sor;
ezután az állam vállalkozói vagyonára vonatkozó törvényekkel összefüggő jogszabályok módosításával foglalkozó 1992. évi LV. törvény módosításáról szóló javaslat, a települések egészségesivóvíz-ellátását elősegítő 1993-94. évi kormányprogrammal foglalkozó határozati javaslat határozathozatala következik;
ezt követően személyi javaslatokról dönt az Országgyűlés.
Végül a munkavédelemről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával fejezzük be ülésnapunk munkáját.
Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a földrendező és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslatok határozathozatalára várhatóan későbbi időpontban kerül csak sor, mivel a mezőgazdasági bizottság további egyeztetéseket tart szükségesnek.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi